Dansker er chef i verdens største kapitalkæmpe: »Hvis vi skal varetage vores kunders interesse på bedst mulig vis, så er vi nødt til at forholde os til klimarisiko«

Lyt til fjerde afsnit af »Succeskriteriet«, hvor Ane Cortzen interviewer direktør for BlackRocks kontinental europæiske afdeling, Christian Hyldahl, om grønne investeringer.

Christian Hyldahl, europæisk chef for investeringsgiganten Blackrock, er med i Business' podcast »Succeskriteriet« om grønne investeringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Christian Hyldahl er direktør for den kontinental europæiske afdeling i verdens største kapitalforvalter, BlackRock, der i 2020 for alvor gik ud og fremlagde en grøn plan for de 9.460 milliarder dollar, som finansgiganten forvalter. Med de 2.400 milliarder dollar, som er forvaltet i Europa, ønsker Christian Hyldahl at sætte et grønt aftryk på det europæiske samfund.

I femte sæson af podcasten »Succeskriteriet« inviterer Ane Cortzen for hvert afsnit en ny  erhvervsleder i studiet, som har satset stort på de nye kriterier for succes.

Høj profit og hurtig vækst er ikke længere nok for at skabe en succesfuld forretning. I dag er samfundet, naturen og menneskets fælles udfordringer blevet en større del af dagsordenen for landets virksomheder. Det har ændret spillereglerne i erhvervslivet og på markedet, hvor forbrugere, organisationer og medarbejdere kræver nye tiltag og løsninger fra virksomheder og iværksættere.

Det er ikke kun inden for grøn omstilling og bæredygtighed, men også ligestilling og diversitet, kommunikationsstrategier mod shitstorms, handlingsplaner mod sexisme og krænkende adfærd og fleksible arbejdsforhold er nye parametre, som virksomheder i dag bliver målt på.

I fjerde afsnit fortæller den erfarne chef inden for finanssektoren Christian Hyldahl om de nye grønne parametre, BlackRock opererer ud fra. Klimarisiko er ikke bare investeringsrisiko, men rummer et hav af komplicerede nuancer, som skal tages i betragtning, når pengestrømmene skal sætte grønne aftryk.