Christiane Schaumburg-Müller: »Når jeg er ked af det, er jeg ikke på Instagram«

I Business-podcasten »Succes Kriteriet« fortæller Christiane Schaumburg-­Müller om at være vild med medier – og om at bruge sig selv i markeds­føringen af sin livstilsvirksomhed, som nu udvides med en online-TV-station.

Podcast-deltager Christiane Schaumburg Müller - Skuespiller, danser, tv- og radiovært, deltager i podcast med Ane Cortzen, hvir hun fortæller Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christiane Schaumburg-Müllers CV fylder mere end blot et par linjer. Listen over arbejdserfaring tæller blandt andet skuespiller, model, danser og forfatter, og i tre år tonede hun også frem på danskernes fjernsyn hver fredag som vært i »Vild med Dans«.

Men karrieren på TV var egentlig ikke drømmen, der gik i opfyldelse for Christiane Schaumburg-Müller. Hun havde helt andre planer for fremtiden:

»I den tid, jeg voksede op i, var der ikke rea­lity-TV, så der var ikke en hel ungdom, der gik og drømte om at blive kendt. Jeg har aldrig drømt om at blive skuespiller og være kendt. Jeg havde en drøm om at få succes med det, jeg lavede,« fortæller hun i det nye afsnit af Business-podcasten »Succes Kriteriet«.

Hendes drøm var at bringe det franske modemagasin Elle til Danmark, og derfor søgte hun i 2004 ind på CBS for at læse fransk og kommunikation. Under hendes studie blev hun kontaktet af en instruktør, som tilbød hende rollen som overklassepigen Mercedes i TV3s TV-serie »2900 Happiness«.

»Så tog det jo bare over, og lige pludselig havde jeg lavet 100 afsnit, blev radiovært og tog orlov fra kandidatstudiet, som jeg aldrig kom tilbage til,« fortæller Christiane Schaumburg-Müller.

Efter et årti med diverse roller foran kameraet skiftede hun sin tilværelse som TV-­personlighed ud med iværksætteriet og drømmen om sit eget magasin.

Modemagasinet ­Elle var på det tidspunkt kommet til Danmark, så i stedet stiftede Christiane Schaumburg-­Müller i 2014 onlineuniverset og magasinet ChriChri, der er bygget op omkring hende selv. Selv om hun udtrykker, at hun aldrig har ønsket at være et offentligt ansigt, har hun udnyttet sin tid i rampelyset ved at bruge sig selv som ansigtet udadtil.

»Det var en fordel at være et kendt ansigt, for der fulgte en masse PR med, som jeg ikke skulle ud og købe mig til,« forklarer hun.

Den hårfine grænse

Men når man vælger at bruge sig selv i markedsføringen, skal man balancere på den hårfine grænse mellem personlig og privat, lyder det fra Christiane Schaumburg-Müller, som langsomt er begyndt at træde i baggrunden i virksomheden ChriChri.

»Jeg vil rigtig gerne være personlig og vise, at jeg er menneskelig, men jeg går meget op i at være privat. Folk spørger mig: »Er du aldrig ked af det? Hvorfor ser man aldrig det?« Men når jeg er ked af det, er jeg ikke på Instagram. Jeg lever ikke mit liv gennem de sociale medier, det er noget, jeg vælger til.«

Til trods for nogle år på bagen er der stadig plads til forbedring hos ChriChri. I 2015 var der et mindre overskud i virksomheden på 86.000 kr., mens 2016 endte med et underskud på 323.210 kr. ChriChri regner med et positivt resultat for 2017.

Økonomien har heller ikke lagt en dæmper på fremtidsplanerne, som blandt andet inkluderer virksomhedens helt egen TV-­kanal, ChriChriTV, der lanceres som onlinemedie i slutningen af måneden.

Senere i podcasten fortæller Jesper Vesten Drescher, kåret til Årets Business Angel 2017 af netværket DanBan, hvad han leder efter i fremtidige investeringer. Han er mere interesseret i dedikerede team end i originale ideer og mener ikke, at man skal være bange for konkurrenterne. Han vil gerne investere i ideer, der kan ekspanderes internationalt og især ideer, der er relevante for Afrika.

Til slut i podcasten giver Nordeas eksperter i »Det lukkede rum« gode råd til iværksætteriet. I dette afsnit giver Kim Grue, marketingchef i Nordea, sit bud på de overvejelser, man skal gøre sig, når man markedsfører sit produkt eller sin virksomhed.