Stå i kø for at blive skilt

Fyringer kombineret med flere sager om skilsmisse betyder, at der kan opstå ventetid på at blive skilt.

Statsforvaltningen i Nordjylland oplever stigende ventetid på sagsbehandlingen, fordi der skal skæres ned, samtidigt med at sagspuklen vokser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er økonomiske problemer i Statsforvaltningen Nordjylland. Resultatet kan blive afskedigelser blandt de 90 ansatte på Aalborghus Slot - og længere ventetid for nordjyder, der vil skilles eller klage over en kommunal afgørelse.

Problemet er ifølge ledelsen, at mængden af sager vokser. Især inden for skilsmisser og samkvem, skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Mange af disse sager er desuden mere komplicerede end før. Samtidig er der flere ankesager, som også gerne skal behandles inden for en rimelig tidshorisont, siger den nordjyske statsforvaltningsdirektør, Leif Sondrup.

Han har derfor lagt op til, at Statsforvaltningen i år bruger 50 mio. kr. - cirka fem mio. mere end budgetteret. Det har udløst en klar ordre fra Indenrigsministeriet om, at statsforvaltningen ikke må bruge mere end 45 mio. kr.

Ministeriet henstiller desuden, at et planlagt lejemål på Nytorv i Aalborg opgives. Samtidig indgår det i drøftelserne om finansloven for 2010, at alle landets fem statsforvaltninger næste år skal spare 10 pct.

- Vi spinker og sparer, så der er kun ét sted at hente pengene: På lønudgiften. En tommelfingerregel siger, at for hver million, vi skal skære ned, koster det 2,5 årsværk, siger Leif Sondrup og kalder situationen "ganske alvorlig".

Kontorchef Jens Kristian Poulsen, Indenrigs- og Socialministeriet:

- Vi har godkendt, at statsforvaltningen må have et forbrug i 2009, der svarer til forbruget i 2008. Og vi har en forventning om, at ledelsen i den enkelte institution tilrettelægger sin drift efter de budgetter, vi melder ud. Der er tradition for, at institutionerne lever op til forventningerne