Zverev sikrer gentagelse af stormøde i Hopman Cup

Ligesom sidste år bliver finalen ved Hopman Cup et anliggende mellem Tyskland og Schweiz.

Alexander Zverev havde ingen problemer med at slå Australiens Matthew Ebden i herresinglekampen mellem Tyskland og værtsnationen ved Hopman Cup. Tony Ashby/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Finalen ved tennisturneringen Hopman Cup, som er for nationer, i australske Perth bliver en gentagelse af sidste års finale, hvor Schweiz vandt.

Fredag slog Tyskland værtsnationen Australien med 2-1 i den afgørende gruppekamp i gruppe A. Hver kamp indeholder en herresingle, en damesingle og en mixeddouble.

Dermed skal tyskerne ligesom sidste år op imod Schweiz i finalen, hvor især herresinglekampen mellem legenden Roger Federer og kometen Alexander Zverev er guf for enhver tennisfan.

I fredagens møde mellem Australien og Tyskland indledte Angelique Kerber med at slå Asleigh Barty 6-4, 6-4, og da Zverev efterfølgende slog Matthew Ebden 6-4, 6-3 var finalepladsen hjemme for Tyskland.

Mixeddoublen var derfor uden betydning og endte som en slags showkamp, hvor Australien fik lov til at pynte på resultatet foran hjemmepublikum.

Schweiz tabte 1-2 i den sidste gruppekamp i gruppe B mod Grækenland, men er alligevel klar til at forsvare titlen i finalen.

Sidste år bestod det tyske hold også af Kerber og Zverev, men Schweiz også stillede med de samme to - Federer og Belinda Bencic. Dermed bliver opstillingen til de tre kampe en tro kopi.

Først mødes Federer og Zverev, derefter tørner Kerber og Bencic sammen, mens alle fire mødes på banen til mixeddouble til sidst.

/ritzau/