Zlatan sikrer United sent point i tempofyldt storkamp

Intensiteten var til topkarakter, da Manchester United og Liverpool delte med 1-1 i søndagens fodboldbrag.

James Milner bragte Liverpool foran 1-0 på et straffespark i søndagens storkamp i Premier League mellem Manchester United og Liverpool. Reuters/Phil Noble Fold sammen
Læs mere

Liverpool sled og slæbte i en time for at holde en 1-0-føring ude mod Manchester United søndag.

Det var lige ved at lykkedes, men seks minutter før tid dukkede Zlatan Ibrahimovic op og headede United på 1-1 i storkampen i Premier League.

1-1 holdt, og dermed nåede Liverpool op på 45 point på tredjepladsen i ligaen, mens United på sjettepladsen er 12 point efter topholdet Chelsea.

Liverpool var uden profilerne Sadio Mané, Nathaniel Clyne og Joel Matip i truppen, mens Philippe Coutinho sad på bænken.

Mané er til African Nations Cup, og Liverpool kunne få timer før opgøret ikke få afklaret, om Matip måtte spille, fordi han har afvist at stille op for Cameroun i turneringen i Afrika.

På højreback var helt unge Trent Alexander-Arnold kastet for løverne, mens United stillede op med det tunge skyts af stjernenavne og kun har Eric Bailly i Afrika i øjeblikket.

Liverpool lagde optimistisk ud, men efter 13 minutter kom unge Alexander-Arnold i problemer mod Anthony Martial, der søgte Zlatan Ibrahimovic med en aflevering, som dog blev for lang.

En håbløs tilbagelægning fra Dejan Lovren skabte kaos efter 18 minutter i Liverpools forsvar, og minuttet efter var Paul Pogba spillet helt fri af Henrikh Mkhitaryan, men franskmanden brændte.

Efter 25 minutter var det så Phil Jones, der sjoskede rundt i bolden i Uniteds forsvar, og minuttet efter gik det galt for United.

Paul Pogba slog bolden væk med hånden i feltet og forærede Liverpool et soleklart straffespark.

James Milner hamrede bolden i mål og bragte gæsterne foran 1-0.

Ibrahimovic forsøgte sig på et direkte frispark, men Liverpool-keeper Simon Mignolet reddede flot.

Generelt sejlede begge forsvar flere gange rundt, og det gav Mkhitaryan en mulighed i halvlegens slutfase.

Tempo og intensitet var højere end den spillemæssige kvalitet i de første 45 minutter.

Wayne Rooney erstattede Michael Carrick til anden halvleg, hvor Divock Origi forsøgte sig for gæsterne efter fire minutter.

Mkhitaryan strøg igennem i højre side efter 54 minutter og var tæt på at skabe en stor United-chance.

Hjemmeholdet pressede på, og det spillemæssige niveau steg hos begge hold. Coutinho erstattede Origi, og United-dominansen tog en anelse af.

Georginio Wijnaldum headede over mål på en stor Liverpool-chance, men med seks minutter før tid lagde United igen et tungt pres.

Et indlæg fra Rooney blev først headet på stolpen af Marouane Fellaini, og efterfølgende dukkede Ibrahimovic så op og headede det ene point hjem.

/ritzau/