Zlatan Ibrahimovic er med i Sveriges bruttotrup til OL

Håkan Ericson holder OL-døren åben for Zlatan, som er med i svenskernes bruttotrup.

Zlatan Ibrahimovic deltager i disse dage ved EM. Måske skal han til endnu en slutrunde for Sverige i august. Scanpix/Philippe Lopez
Læs mere
Fold sammen

Stockholm. Mens OL-landstræner Niels Frederiksen har sine udfordringer med at få samlet en stærk dansk trup til legene i Brasilien, er der hinsidan håb om at få en stor stjerne med.

Den svenske angriber Zlatan Ibrahimovic kan sammen med brasilianske Neymar blive en af de helt store superstjerner, som deltager i OL's fodboldturnering i august.

Ibrahimovic har tidligere tilkendegivet, at han gerne vil spille OL, og onsdag blev han udtaget i Håkan Ericsons bruttotrup til legene.

Sveriges OL-landstræner er dog ikke så optimistisk.

- Jeg tror ikke, vi skal være positive endnu. Vi har som udgangspunkt erkendt, at de spillere, som er til EM, ikke skal spille to turneringer, men jeg har haft en fin dialog med Zlatan, og vi ved ikke, hvad der sker.

- Jeg klynger mig til ethvert lille håb for at få Zlatan med, men lige nu vurderer jeg ikke chancerne for at være store, siger Håkan Ericson ifølge Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic' deltagelse ved OL afhænger formentlig også af, i hvilken klub han spiller efter sommerferien. I øjeblikket har han dog nok at koncentrere sig om ved EM i Frankrig, hvor han mandag var med til at spille 1-1 mod Irland i svenskernes første kamp.

Ud over Zlatan Ibrahimovic er der 34 andre spillere i Sveriges OL-bruttotrup. Heriblandt finder man superligaspillerne Ludwig Augustinsson (FCK), David Moberg Karlsson (FCN) og Mikael Ishak (Randers).

Augustinsson kommer dog kun med, hvis han skifter væk fra danmarksmestrene.

FC Københavns manager, Ståle Solbakken, siger til bold.dk, at Augustinsson ikke får fri, og den beslutning er ikke til diskussion. FCK spiller Champions League-kvalifikation i OL-perioden.

/ritzau/