Zidane får stjernerne til at glimte igen i Real Madrid

Træner Zinedine Zidane har løftet spilleglæden i Real Madrid, der onsdag gæster AS Roma i Champions League.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Under træner Rafael Benitez falmede Real Madrid som fodboldhold og blev i en enkelt kamp pillet fuldstændigt fra hinanden mod ærkerivalen FC Barcelona.

Efter 0-4-ydmygelsen i november mod catalonierne var det næsten kun et spørgsmål om tid, før Benitez blev fyret. Og det blev spanieren så i januar.

Afløseren blev kongeklubbens tidligere topspiller Zinedine Zidane, og franskmanden har overtaget roret med succes og vundet fem ud sine første seks kampe. Den sidste endte uafgjort.

Nu venter den hidtil største opgave for Zidane, når Real Madrid på udebane skal møde AS Roma i den første af to ottendedelsfinaler i Champions League.

Alt andet end en samlet sejr vil være en fiasko for Zidane, og et nederlag kan ydermere vende den gode stemning og spirende optimisme på hovedet.

Men selvtilliden er lige nu i top hos Real Madrid, og nøglespillerne har en efter en været ude at rose Zidane offentligt.

Opbakningen kommer fra navne som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og James Rodríguez. Senest er det Karim Benzema, der har udtrykt tillid til Zidane.

- Han var en topspiller, og nu er han en god træner. Han bidrager med en masse til holdet, han giver os selvtillid og kommer med idéer til, hvordan vi skal spille. Det er alt sammen positivt for os.

- Jeg lærer en masse fra ham hver dag. Og det er ikke bare mig. Det gælder for hele holdet, fordi han ved så meget om spillet, siger Benzema til klubbens hjemmeside.

Barcelona fører den spanske Primera Division fire point foran Real Madrid, som tilmed har spillet en kamp mere, så Zidane retter blikket mod succes i Champions League.

- Når man er spiller, drømmer man om at spille ved et VM, men man kan drømme om Champions League hvert år.

- Vi er forberedt, og vi ønsker at udrette noget stort i denne turnering, siger Zidane ifølge AFP.

Ronaldo er topscorer i Champions League med 11 mål i gruppespillets seks kampe, hvilket er rekord. Og portugiseren har også vist glimt af storspil under sin nye træner.

- Ronaldo er yderst vanskelig at forsvare sig imod. Han er en vigtig brik på kanten, fordi han er så god, når han angriber en-mod-en, påpeger Zidane.

I Rom er der dog en, der har opskriften på at stoppe Ronaldo og Real Madrid. Roma råder over den tidligere Barcelona-spiller Seydou Keita, som har været med til at vinde hele 11 ud af 17 kampe mod madrilenerne.

- Vi skal tro på os selv og gå på banen med fuld overbevisning. Denne kamp vil blive svær, men ikke umulig, lyder det fra Keita.

Kampen på det olympiske stadion i Rom begynder onsdag klokken 20.45.

/ritzau/