Zidane efter uafgjort: Dortmund fortjener førstepladsen

Real Madrid var tæt på sejren, men en udligning til sidst sikrede Borussia Dortmund førstepladsen i gruppe F.

Real Madrid og Borussia Dortmunds 2-2-opgør betød, at tyskerne snuppede førstepladsen i gruppe F i Champions League. Scanpix/Javier Soriano Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Real Madrid havde kun sig selv at takke for, at Borussia Dortmund løb med førstepladsen i gruppe F i Champions League.

Foran 2-1 indtil det 88. minut skulle sejren blot køres hjem, men tyskerne var ikke færdige med at spille, og så kunne Marco Reus udligne til 2-2 i kampens sidste minutter i Madrid.

Dermed sluttede Dortmund på 14 point på førstepladsen, mens Real Madrid må nøjes med andenpladsen.

Real Madrid-træner Zinedine Zidane er dog fuld af respekt for Dortmunds præstation i gruppespillet, hvor klubben to gange har hentet 2-2 mod Real Madrid.

- Dortmund fortjener førstepladsen. De demonstrerede, hvor stærke de er. Vi havde en masse chancer til at score det tredje mål, men i stedet fik vi Dortmund tilbage i kampen.

- Vi går altid på banen for at vinde, men nogle gange er det ikke muligt, fordi modstanderen gør livet svært for dig, og i dag kunne vi ikke hente en sejr. Sådan er fodbold, siger Zinedine Zidane ifølge uefa.com.

Han kunne se sit hold komme foran 2-0 efter to scoringer af Karim Benzema, men alligevel smuldrede det til sidst i opgøret, som Real Madrid skulle vinde for at snuppe førstepladsen i gruppen.

- Når man ser, hvordan anden halvleg forløb, så bliver man lidt vred. Vi havde kampen i vores hænder, men man skal fortsætte til det sidste, siger Real-bossen.

Borussia Dortmunds to scoringer betød, at klubben har rekorden for flest scorede mål i gruppespillet i turneringen. Dortmund har scoret 21 gange i denne sæsons gruppespil, og det har intet andet hold før præsteret.

Træner Thomas Tuchel erkender dog, at uafgjort i Madrid ikke lå i kortene i løbet af opgøret.

- Kampe med Dortmund er noget specielt. Vi gjorde det ret godt i kampens indledning. Derefter var der en masse fejl og forkerte beslutninger, men til sidst var det et glædeligt udkom for os, siger Tuchel.