Zidane afviser favoritværdighed i ren Madrid-semifinale

Real Madrids træner mener, at der ingen favorit er i Champions League-semifinalen mod Atlético Madrid.

Zinedine Zidane vil ikke påtage sig favoritværdigheden mod Atlético Madrid. Reuters/Susana Vera
Læs mere
Fold sammen

For fjerde sæson i træk mødes Real Madrid og Atlético Madrid i Champions League, når de to storklubber tirsdag tørner sammen på Santiago Bernabeu i den første af to semifinalekampe.

Real Madrid har med to finalesejre og en sejr i kvartfinalerne haft overtaget i lokalopgørene de seneste tre sæsoner, men Real-træner Zinedine Zidane afviser at påtage sig favoritværdigheden.

- Vi er ikke favoritter. Det er fifty-fifty, som det altid er i knockoutkampene, siger franskmanden til Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) hjemmeside.

Det hører med til historien, at Atlético Madrid flere gange har været meget tæt på at vinde over Real Madrid i Champions League.

I finalen i 2014 førte Atlético 1-0 til kort før udløbet af den ordinære spilletid, hvorefter Real udlignede og senere vandt 4-1 efter forlængelse.

For to sæsoner siden vandt Real Madrid knebent 1-0 samlet i kvartfinalen, og i sidste års finale gik kampen i straffesparkskonkurrence, før Real vandt.

- Vi kender hinanden rigtig godt. Rivaliseringen med Atlético har ikke ændret sig, siden jeg spillede, siger Zinedine Zidane, der fra 2001 til 2006 spillede for Real.

- Det er derbyet i hovedstaden. Det er intenst, men rivaliseringen er stadig den samme. Vi bliver nødt til at gøre alting rigtigt tirsdag, siger Real Madrid-træneren.

Atlético Madrids cheftræner, Diego Simeone, er formentlig ved at være godt og grundigt træt af at tabe til Real Madrid i de afgørende kampe i Champions League.

Argentineren har stor respekt for modstanderen.

- De vil komme stærkt fra start, som de altid gør. De kan spille i forskellige systemer med Isco, James (Rodriguez, red.) og (Marco, red.) Asensio. De vil forsøge at gøre ondt på os fra start.

- Vi skal være stærke og så cool som muligt. Det bliver tæt, men forhåbentlig kan vi drage fordel af den plads, vi skaber, siger Diego Simeone.

/ritzau/