Zanka nedtoner Agger-albue

dsfdssd
Læs mere
Fold sammen

Mandagens københavnske New Firm mellem Brøndby og FC København blev en usædvanlig tam affære. En helt igennem håbløs grønsvær gjorde 0-0-kampen til et miskmask af dueller og fejlafleveringer.

FC Københavns forsvarsprofil Mathias Zanka Jørgensen havde efterfølgende kun hovedrysten til overs over for forholdene på Brøndby Stadion.

»Der er masser af dueller, og jeg tror, at det er den kamp i sæsonen, hvor jeg havde flest hovedstødsdueller. På den måde var det sjovt, men det er træls, at man ikke kan spille bolden frem i banen, uden at den hopper og danser. Det er som sådan skandaløst, men det er der så mange før mig, der har sagt,« sagde Zanka til TV3+.

Zanka var i løbet af kampen involveret i et par kontroversielle episoder. Halvvejs i første halvleg røg han til tælling, da Brøndbys Daniel Agger i to omgange ramte ham med albuestød. Et klart rødt kort, vil mange sige. Bare ikke Mathias Zanka selv.

»Jeg har lidt fat i ham, som man jo har, når man er i boksen. Så svinger han rundt for at komme fri og får så ramt mig med et eller andet. Om der er rødt eller ej, skal jeg ikke gøre mig til dommer over for.«

Zanka var selv lidt heldig med, at dommer Michael Tykgaard ikke dømte straffespark til Brøndby, da forsvarsspilleren kluntet fik nedlagt Ferhan Hasani i feltet.

»Med en hjemmebanedommer kunne den godt have været dømt. Han spiller på den, som han jo skal. Hvis jeg er rigtig rigtig uheldig, så bliver den dømt, men jeg vil mene, at den er lidt tynd.«