Zachariassen er vokset i værdi under VM

Anders Zachariassen ligner landstræner Nikolaj Jacobsens førstevalg på stregen på det danske VM-landshold.

Anders Zachariassen har inden søndagens finale scoret 26 mål under VM-slutrunden. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Herning. Han startede som reserve, men har efterhånden spillet sig til en fast plads i startopstillingen.

Anders Zachariassen har for alvor slået sit navn fast på det danske håndboldlandshold under VM-slutrunden.

I fredagens semifinalesejr over Frankrig spillede han en stor rolle i angrebet og satte med sine fem scoringer på fem forsøg sit præg på kampen, og han ligner et førstevalg på stregpositionen.

Selv er han ikke meget for at tale om sin egen præstation, men han roser i stedet holdet.

- Når vi har det hold, som vi har, så er det relativt nemt at steppe ind angrebsmæssigt. Man bliver bare fodret af Mikkel Hansen og Rasmus Lauge oppe i den ende.

- Min rolle er bare at putte dem i kassen, som måske har svinget lidt, siger Zachariassen, der i kampen mod Sverige i mellemrunden kun satte to mål på seks forsøg i kassen.

Som turneringen er skredet frem er den 27-årige stregspiller blevet tildelt et større og større ansvar. Ikke mindst efter at René Toft Hansen måtte forlade truppen med en skade efter den sidste kamp i det indledende gruppespil.

Og det ansvar har Zachariassen taget på sig, mener landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Anders er vokset igennem turneringen. Efter Renés skade er han blevet ekstremt vigtig.

- Han kommer med noget energi, en god indstilling og en god fight hele tiden. Og så er han blevet mere scoringssikker angrebsmæssigt, så Anders har stor værdi for holdet lige nu, siger landstræneren.

Zachariassen har brugt 36 forsøg på at score 26 VM-mål, og han er den fjerdemest scorende på det danske landshold - kun overgået af Magnus Landin, Rasmus Lauge og Mikkel Hansen.

Det er anden gang, at Flensburg-Handewitt-spilleren er med ved en slutrunde, men denne gang er det blevet til væsentligt flere minutter på banen.

Zachariassen har spillet 4 timer og 30 minutter i Danmarks indtil videre ni VM-kampe. Dermed er han den stregspiller, der har fået flest minutter på banen.

- Det har været en kæmpe oplevelse og mega dejligt at få lov til at spille så meget og få så meget ansvar.

- Vi har spillet flot håndbold og vundet alle vores kampe indtil videre, så jeg glæder mig rigtig meget til den sidste kamp, siger han.

/ritzau/