Yussuf Poulsen gav ved dørene i Leipzigs storsejr

Danskeren valgte uselvisk at give en scoring til Timo Werner, da RB Leipzig ude besejrede Hertha Berlin 4-1.

Timo Werner kunne takke Yussuf Poulsen for sin anden scoring i kampen, da RB Leipzig besejrede Hertha Berlin. Reuters/Fabrizio Bensch Fold sammen
Læs mere

Oprykkerne fra RB Leipzig er snublende tæt på at sikre sig andenpladsen i Bundesligaen efter det suveræne mesterhold Bayern München.

Lørdag aften vandt Yussuf Poulsens mandskab 4-1 ude over Hertha Berlin, og dermed nåede Leipzig op på 66 point på andenpladsen.

Der resterer to runder af Bundesligaen, og Borussia Dortmund ligger på tredjepladsen med seks point færre, men med en bedre målscore.

Til gengæld er Leipzig sikker på at skulle deltage i gruppespillet i Champions League i næste sæson.

Nederlaget betyder, at Hertha Berlin stadig ligger på femtepladsen med 46 point.

Yussuf Poulsen havde en meget gavmild fod med i Leipzigs scoring til 2-0, da den danske landsholdsangriber assisterede.

Det betød, at Timo Werner, der også scorede målet til 1-0, blev noteret for sin ligascoring nummer 19.

I det 54. minut ville Hertha-keeper Rune Jarstein sparke en ganske nem bold væk, men nordmanden snublede, helkiksede og serverede i stedet bolden for fødderne af Yussuf Poulsen.

I en helt fri position uden pres valgte Yussuf Poulsen, der er noteret for tre ligamål i sæsonen, dog at spille bolden på tværs til klubbens topscorer, og Werner øgede nemt til 2-0.

Yussuf Poulsen lod sig udskifte efter 80 minutter, og fem minutter senere kom hjemmeholdet så på måltavlen, da Rani Khedira uheldigt scorede et selvmål til 1-2.

Så tog Davie Selke over. I det 89. minut afsluttede han en fornem dribletur med at sparke bolden mellem benene på Jarstein til 3-1, og i overtiden gjorde han det også til 4-1.

/ritzau/