Würtz tilbage til Aalborg

Rasmus Würtz skal for første gang spille for FCK mod sin gamle klub, AaB. Han er ikke populær i Nordjylland for tiden.

Landsholdsspiller Rasmus Würtz er ikke rigtigt i kridthuset i Aalborg for tiden, selvom han har kastet glans over den lokale fodboldklub i en del år. Klubskiftet for knap en måned til de danske mestre fra FC København forvandlede ham med et trylleslag fra helt til skurk. Det afskrækker dog ikke FCK-træner Ståle Solbakken, som selv kom under et voldsomt pres fra tilskuerne, da han tog turen fra AaB til FCK i sommeren 2000.

Rasmus er en spiller med stor Superliga-erfaring, så jeg tror ikke, det kommer til at påvirke ham. Der bliver næppe det samme ståhej, som der var, da jeg skiftede klub. For dengang kom det lidt mere overraskende. Rasmus havde et halvt år tilbage af kontrakten, og AaB var tilfredse med handlen, så jeg tror ikke, det bliver så slemt, sagde Ståle Solbakken i går til bold.dk.

Da nordmanden selv vendte tilbage til Aalborg Stadion første gang som FCK-spiller, blev han mødt af vrede fans, som piftede af ham kampen igennem. Alligevel scorede han dengang det afgørende mål i FCKs 2-1-sejr.

Ifølge AaB-træner Erik Hamrén er den 23-årige midtbanespiller et stærkt kort for FCK, som har andre problemer at slås med.

FCK har tabt en god højre back, som man stadig mangler at få erstattet. Men på midtbanen er Rasmus Würtz en fuldgod erstatning for Tobias Linderoth, fortæller Erik Hamrén, som dog fortsat mener, at FCK er favorit til at genvinde titlen i år.