Würtz og Nordstrand klar til kamp

Efter at have brugt et par dage på at finde sig til rette i de nye omgivelser er FC Københavns to nye millionindkøb, Rasmus Würtz og Morten Nordstrand, klar til at yde deres til, at mesterskabet bliver i hovedstaden.

Morten Nordstrand mens han stadig spillede for FC Nordsjælland. Nordstrand skulle lige vænne sig til tanken om at trække den hvide bluse over hovedet, men det gik faktisk hurtigt, og nu er han klar til at kæmpe for en stamplads. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

LOIPERSDORF: Forleden måtte de tage til takke med en plads på tribunen. En noget uvant plads for dherrer Würtz og Nordstrand med fornavnene Rasmus og Morten. Men sådan er det, når man skifter fra den ene klub til den anden.

I fredags blev deres klubskifter fra henholdsvis AaB og FC Nordsjælland offentliggjort, og samme dag sad de i flyet på vej mod Østrig. Nærmere bestemt det sydlige Østrig, hvor FC København i øjeblikket er i træningslejr i byen Loipersdorf.

Efter kun en enkelt træning med de nye holdkammerater skulle Rasmus Würtz og Morten Nordstrand ikke deltage i klubbens kamp mod FC Kaiserlautern. Men når Superligaen, pokalkampene og de kommende europæiske kampe kommer, er Würtz og Nordstand mere end klar til at tage deres tørn i FCK-trøjen. Og de glæder sig.

»Det bliver en helt fantastisk oplevelse at løbe ind til den første hjemmekamp i Parken. Jeg glæder mig også meget til at prøve at møde Brøndby som FCKere. Det skulle være helt specielt,« siger Rasmus Würtz.

For Morten Nordstrand var det en underlig oplevelse at se sine nye holdkammerater spille.

»Det var meget fremmed for mig at se et hold i hvide trøjer og så skulle holde med dem. Men det gik faktisk hen og blev en rar fornemmelse. Jeg kunne sagtens se mig selv på det hold,« siger Morten Nordstrand.

Ro i hovedet
På trods af Rasmus Würtz beskedne alder på blot 23 år, har han gennem de seneste sæsoner været drivkraften på AaBs midtbane. Det har bragt ham i spil på rygtebørsen, hver gang transfervinduet er blevet åbnet. Også denne sommer har der været sagt og skrevet meget om Rasmus Wurtz fremtid. Derfor er han også glad for, at der endelig er kommet styr på hans fremtid.

»Det har fyldt enormt meget i mit hoved, at jeg ikke vidste, hvad der skulle ske. Derfor er det utrolig dejligt, at der nu er kommet en afklaring, og jeg er meget tilfreds med at være havnet i FC København,« siger Rasmus Würtz.

En fremtid hos de danske mestre fra FC København havde til gengæld ikke fyldt meget i Morten Nordstrands hoved i løbet af sommerferien. Han havde mere eller mindre indstillet sig på, at FC Nordsjællands logo ville pryde hans kamptrøje i hvert fald det næste halve år. Men sådan skulle det som bekendt ikke gå.

»Lige pludselig gik det hurtigt. Men jeg havde den rigtige mavefornemmelse, da det viste sig, at klubberne var blevet enige,« siger Morten Nordstrand, der om nogen personificerer begrebet »lynkarriere«. Efter kun en sæson i FC Nordsjælland, hvor han kom til som topscorer i 1. division, er han røget til Danmarks største fodboldklub og rykket ind omkring Morten Olsens landsholdstrup.

»Folk tvivlede på, om jeg også kunne klare og begå mig på Superliga-niveau. Jeg var også selv lidt nervøs, men det er gået godt, og jeg ser det som en stor udfordring at komme til FC København. Der er så hård konkurrence om pladserne, at jeg kun kan blive en bedre fodboldspiller af at være på holdet,« siger Morten Nordstrand, der samtidig godt er klar over, at han måske ikke kommer til at få en stamplads lige med det samme.

»Men man kan jo aldrig vide. Jeg er i hvert fald klar til at kæmpe for det,« siger han.