Wozniackis træner tror på Wimbledon-succes og top-ti

David Kotyza har fokus på at forbedre Caroline Wozniackis serv og forhånd i jagten på komme tilbage i top-ti.

Caroline Wozniacki kan på sigt komme tilbage i top-ti, vurderer træner David Kotyza. Scanpix/Manan Vatsyayana Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

London. Samarbejdet mellem tennisstjernen Caroline Wozniacki og hendes tjekkiske træner, David Kotyza, skal stå sin første store prøve, når sæsonens tredje grand slam-turnering, Wimbledon, begynder mandag.

De to indledte samarbejdet i begyndelsen af april, men få dage efter blev Wozniacki ankelskadet, så hun blev tvunget ud i en turneringspause på mere end to måneder.

Først i juni var hun klar til at spille kamp, og hun har varmet op til Wimbledon ved at spille græsturneringerne i Nottingham, Birmingham og Eastbourne, hvor det blevet til tre sejre og tre nederlag.

Højdepunktet var i sidste uge, da hun ydmygede den tidligere grand slam-vinder Samantha Stosur fra Australien 6-2, 6-1 i Eastbourne.

- Det er ikke let at starte på græs uden forberedelse, men efter tre uger på græs synes jeg, hun gør det godt, og hun kan konkurrere på et meget højt niveau her i Wimbledon, vurderer David Kotyza.

Ankelskaden samt skuffende resultater har i samspil sendt Wozniacki ud af top-30 i verden, men tjekken mener stadig, at den 25-årige dansker har potentiale til at være blandt de bedste.

- Jeg er sikker på, at hun kan komme tilbage i top-ti. Jeg tror på hende, ellers havde jeg ikke taget imod det her job fra Piotr Wozniacki (Carolines far og tidligere træner).

- Jeg ved, hvor seriøs og motiveret hun er, og det er det vigtigste for mig. Jeg gør alt, hvad jeg kan for at få hende tilbage til toppen, siger Kotyza.

Han var i en årrække træner for tjekken Petra Kvitova, der vandt Wimbledon i 2011 og 2014.

Nu håber han at skubbe Wozniacki i samme retning med nogle justeringer i spillestilen.

- Vi har fokus på tekniske ting i forhånden og serven og på at spille lidt mere aktivt. Jeg tror, hun kan implementere de her ting, og jeg kan se, hun gør fremskridt.

- Det bliver måske ikke så let på græsset, fordi det går så stærkt og hun kommer efter en lang pause og uden optimal forberedelse.

- Men i øjeblikket er jeg tilfreds med hendes indsats og niveau, når man tænker på hendes skade. Der er stadig plads til små forbedringer i hendes bevægelser, siger træneren.

Wozniacki er for første gang siden 2007 useedet i Wimbledon, hvilket gør vejen til succes noget sværere.

I første runde møder hun den tidligere dobbelte grand slam-vinder fra Rusland Svetlana Kuznetsova, der er seedet 13 i turneringen.

- Skal hun gøre det godt i Wimbledon, skal hun under alle omstændigheder slå seedede spillere. Kuznetsova bliver en udfordring, men hun kan slås, siger Kotyza.

Opgøret mellem Wozniacki og Kuznetsova skal efter planen spilles tirsdag.

/ritzau/