Wozniackis stime stoppede i dramatisk finale

Caroline Wozniacki var oppe mod overmagten i finalen i Stuttgart.
Læs mere
Fold sammen

Caroline Wozniacki gik søndag eftermiddag glip af sæsonens anden turneringssejr, da hun i finalen ved Porsche Tennis Grand Prix i Stuttgart til sidst måtte bøje sig for den tyske hjemmebane-darling Angelique Kerber, der er nummer 14 på den seneste verdensrangliste.

Kerber vandt finalen 3-6, 6-1, 7-5.

Med et tysk hjemmepublikum med masser af klappepølser i ryggen spillede Kerber med masser af vilje og selvtillid. I det afgørende sæt brød Wozniacki to gange tyskeren, men hver gang kæmpede Kerber sig tilbage, inden hun til sidst kunne serve sættet hjem.

»Ved 5-3 til mig i tredje sæt står den 30-30. Det er de små marginaler, der ender med at afgøre kampen. Angelique spillede virkelig godt. Vi er virkelig gode venner og hænger meget ud sammen, og når du ikke selv kan vinde, er det rart, at det er ens veninde, der vinder turneringen,« sagde Wozniacki, da hun blev interviewet efter finalen.

På Twitter glædede hun sig efterfølgende over, at hun trods alt havde nået at spille en række rigtigt gode kampe inden finalenederlaget.

»Tak allesammen for jeres støtte. Ikke den afslutning, som jeg havde håbet på, men stadig masser af plusser at tage med fra denne uge. #blivvedmedatarbejde,« lød Wozniackis tweet, oversat til dansk.

Det var tydeligt, at Wozniacki var slidt efter lørdagens semifinale. Mens Kerber kunne nøjes mod to hurtige sæt for at slå amerikanske Madison Brengle lørdag aften, var Wozniacki ude i en knap tre timer lang neglebider af en semifinale mod rumænske Simona Halep, inden finalebilletten var i hus.

Undervejs frem mod finalen har Wozniacki ellers spillet som forvandlet på gruset, der normalt ikke er hendes favoritunderlag.

Men samarbejdet med den nye spanske træner, Arantxa Sanchez Vicario, ser ud til at give øjeblikkelig bonus. Således knuste Wozniacki verdens nummer ti, Carla Suarez Navarro, 6-0, 6-3, i sin kvartfinale, inden hun spillede sin bedste kamp i år, da hun slog Simona Halep i semifinalen.

Desværre var der ikke flere kræfter tilbage, da den endelige triumf skulle sikres, men alligevel lover turneringen i Stuttgart godt for den tidligere verdensetters grusbane-sæson.

Den kulminerer sidst i maj og i begyndelsen af juni, hvor Wozniacki endnu engang jagter en sejr i en grand slam-turnering, når det går løs i French Open. Her er hendes bedste resultat hidtil en kvartfinale tilbage i 2010.