Wozniacki vil udnytte overtag mod Halep i finalen

Det danske tennis-es har vundet de seneste tre opgør over Simona Halep, der venter i Australian Open-finalen.

Årets finale ved Australian Open bliver en duel mellem verdensranglistens nummer et og to. Danske Caroline Wozniacki vil forsøge at udnytte overtag mod sin rumænske modstander. Scanpix/Peter Parks/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Caroline Wozniacki vil lørdag forsøge at udnytte et lille overtag mod sin rumænske modstander, Simona Halep, i finalen ved Australian Open.

Den danske tennisspiller har vundet de seneste tre indbyrdes opgør - senest med en stensikker sejr på 6-0, 6-2 i sæsonfinalen i Singapore, som Wozniacki endte med at vinde.

»Det er klart, at jeg vil prøve at bruge det til min fordel og bringe det momentum med på banen,« siger Wozniacki om opgøret i Singapore.

»Men vi har foreløbig vundet lige mange kampe (i Australian Open, red.), så vi går på banen på lige fod, så det handler om at få de sidste procenter til at falde ud til egen fordel,« tilføjer hun.

Der står foreløbig 4-2 til Wozniacki i indbyrdes opgør mellem verdensranglistens nummer et og to.

I Singapore sidste år blev der spillet indendørs. Derfor kan man ikke sammenligne sejren med lørdagens finalebrag, mener den 27-årige dansker.

»Det er en helt ny kamp. Det er udendørs og et andet underlag,« siger Wozniacki.

»Men det er klart, at jeg vil se lidt på optagelserne og se på, hvad jeg kan bruge fra kampen, og hvad der gjorde, at jeg vandt den kamp,« tilføjer hun.

26-årige Simona Halep har været i flere lange og tætte kampe på sin vej mod finalen. Hun har vendt matchbolde imod sig til sejr i to af kampene senest i torsdagens semifinale mod tyske Angelique Kerber.

Wozniacki ser frem mod endnu en hård kamp mod en rumænsk arbejdshest, der aldrig giver op.

»Hun er en god spiller. Hun fighter, er hurtig og får mange bolde tilbage. Samtidig er hun god til at finde vinklerne på banen.«

»Det bliver en kamp med mange lange dueller og forhåbentlig noget god tennis,« siger Wozniacki.

/ritzau/