Wozniacki vil sende sin gode veninde hjem fra Australian Open

Caroline Wozniacki og Victoria Azarenka dansede med hinanden, da de mødte hinanden i en opvisningskamp i thailandske Hua Hin 1. januar 2012. Fold sammen
Læs mere

Caroline Wozniacki ser frem til torsdagens andenrunde-kamp ved Australian Open mod hviderusseren Victoria Azarenka.

»Det bliver hårdt. Hun har vundet her før (2012 og 2013, red.). På papiret er det ikke den nemmeste opgave. Men jeg vil fokusere udelukkende på mig selv og mit spil. Hvis man ønsker at vinde turneringen, er det ligegyldigt, om man møder hende i anden eller fjerde runde,« sagde Caroline Wozniacki ved pressemødet, efter hun i første runde havde besejret det amerikanske stortalent Taylor Townsend 7-6, 6-2.

Caroline Wozniacki og Victoria Azarenka har på WTA Touren mødt hinanden syv gange tidligere, og danskeren fører den indbyrdes statistik 4-3.

»Vi har kendt hinanden siden juniortiden, så det er vel efterhånden 10 år siden, at vi mødtes første gang,« sagde Caroline Wozniacki, der ved adskillige lejligheder har spillet opvisningskamp mod Victoria Azarenka.

Blandt andet mødtes de for nogle år siden i Hvideruslands hovedstad, Minsk, hvor hun spillede et par dueller med landets kontroversielle præsident, Alexander Lukashenko. For den optræden modtog Caroline Wozniacki stor kritik.

Til gengæld var ikke mindst tilskuerne glade, da Caroline Wozniacki efter en opvisningskamp i Thailand i 2012 dansede med Victoria Azarenka.

»Vi er tætte veninder. Hun er en sjov pige at være sammen med, og jeg er glad for, at hun efter sin skadespause er tilbage på banen,« sagde Caroline Wozniacki.

Mens danskeren i øjeblikket ligger nummer otte på verdensranglisten, er Victoria Azarenka røget ned som nummer 44.

På spørgsmålet om, hvorvidt Caroline Wozniacki tror, at Victoria Azarenka kan generobre sin position som verdens-etter, var danskeren knap så optimistisk.

»Det er svært at blive nummer et. Det kræver, at man over en et-årig periode er bedre end alle andre. Skal det lykkes for hende, skal hun virkelig fighte. Mange ting skal gå op i en højere enhed. Der er så mange gode spillere på Touren. Det vigtigske for hende lige nu er at holde sig skadesfri,« sagde Caroline Wozniacki, der ikke lagde skjul på, at hun er meget tilfreds med at være videre i turneringen.

»Taylor Townsend gav mig hård modstand (i første runde, red.). Hun kom op til nettet og miksede sit spil i højt tempo. Heldigvis fungerede min serv godt i første sæts tiebreak. Men det var først efter mit tidlige break af hendes serve i anden sæt, at jeg følte mig rigtig tilpas på banen,« sagde Caroline Wozniacki.

I ugen op til Australian Open var Caroline Wozniacki plaget af en skade i venstre håndled.

»Den mærkede jeg intet til,« sagde hun.

I øvrigt blev Caroline Wozniacki også spurgt om sin mening om fodboldspilleren Steven Gerrards stop i Liverpool.

»Det er trist, at han ikke spiller der mere. Han har gjort så meget for holdet i en lang årrække. Han er en legende. Jeg vil have min »Stevie G-trøje« hængende derhjemme,« sagde Caroline Wozniacki.