Wozniacki vil blive overrasket over OL-nej

Caroline Wozniacki tror på OL-dispensation, men forsøger at abstrahere fra det under Wimbledon.

Caroline Wozniacki skal i kamp ved Wimbledon tirsdag. Torsdag ved hun, om hun kan deltage ved OL. Reuters/Peter Cziborra Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

London. Tennisstjernen Caroline Wozniacki havde fokus rettet mod sin kamp i første runde ved Wimbledon, da hun mandag eftermiddag trænede på Wimbledon-anlægget med slovakken Daniela Hantuchova.

Men man forstår, hvis danskerens fokus en gang i mellem flytter sig fra turneringen.

Torsdag afgøres det nemlig, om Wozniacki får dispensation til at deltage ved OL i august, hvor hun er udpeget til at være Danmarks fanebærer.

Hun har brug for dispensation, fordi hun grundet en skade blev forhindret i at spille en Fed Cup-kamp for Danmark tidligere på året. Den havde hun brug for at spille for at opfylde OL-kravet.

Hun forventer dog, at Det Internationale Tennisforbund (ITF) giver hende et positivt svar torsdag.

- Min fornemmelse er, at ITF siger, jeg gerne må spille OL. Jeg har gjort meget for ITF og Fed Cup gennem årene, så jeg vil blive overrasket, hvis de siger nej. Men omvendt ved jeg ikke, hvad de (ITF) lægger vægt på, siger Caroline Wozniacki.

Dispensationsansøgningen blev sendt tidligere på måneden, og hun kan ikke gøre andet end blot at vente.

- Det fylder ikke så meget i hovedet. Mit fokus er på Wimbledon. Der er ikke så meget, jeg kan gøre, og jeg må bare acceptere ITF's beslutning, siger Wozniacki.

Hun møder russeren Svetlana Kuznetsova, der er seedet 13, i første runde, men danskeren tror på sin chance, selv om hun for første gang i mange år møder op til en grand slam-turnering som useedet.

- Jeg føler mig godt tilpas her og har haft nogle gode træninger. Jeg rammer bolden godt og mærker ikke noget til anklen (der holdt hende ude i to måneder, red.), når jeg spiller.

- Jeg mærker anklen, når jeg har spillet, men har den tapet op hele tiden, det har den brug for, siger hun.

Wozniacki fører 6-5 mod Kuznetsova indbyrdes. Hun har vundet begge deres hidtidige møder på græs, som er underlaget i Wimbledon.

- Det er en ny kamp tirsdag, men jeg kan lide min chance, siger danskeren.

/ritzau/