Wozniacki står til at møde Serena Williams i Australien

I fjerde runde kan danskeren stå over for den topseedede amerikaner. I første runde venter ung kasakher.

Den danske tennisspiller Caroline Wozniacki har på papiret fået en overkommelig modstander, når hun i næste uge tager hul på grand slam-turneringen Australian Open.

I første runde møder hun den 21-årige Yulia Putintseva fra Kasakhstan, der er nummer 78 på verdensranglisten, hvor Wozniacki aktuelt ligger nummer 18.

De to har aldrig mødt hinanden før, og Putintseva har endnu til gode at vinde en turnering i WTA-regi.

Hvad værre er for Wozniacki, er, at hun er havnet i samme fjerdedel af lodtrækningen som den forsvarende mester og verdensetter Serena Williams, som hun dermed risikerer at møde i fjerde runde ved turneringen i Melbourne.

De to veninder har mødt hinanden 11 gange i gældende turneringer, og kun en gang har Wozniacki besejret sin gode veninde.

For at komme til at stå over for den seksdobbelte Australian Open-vinder, skal Wozniacki første overkomme en række mindre skræmmende modstandere.

Vinder hun sin første kamp mod Yulia Putintseva, skal hun møde vinderen af mødet mellem colombianeren Mariana Duque-Marino, der er nummer 79 i verden, og kineseren Xinyun Han, der er nummer 161.

I tredje runde er den sandsynlige modstander italieneren Sara Errani, der er seedet som nummer 17 og er tidligere finalist ved French Open.

/ritzau/