Wozniacki spås et stort 2015 trods finalenederlag

Caroline Wozniacki i finalen mod Venus Williams i Auckland, New Zealand. En kamp hun tabte.
Læs mere
Fold sammen

Caroline Wozniacki tabte finalen i Auckland, men spillet giver store forhåbninger til 2015.

Da Caroline Wozniacki afsluttede 2014, skete det blandet andet med at slå fast, at hun var træt af at tabe til veninden Serena Williams.»Pas på, jeg kommer efter dig i 2015«, lød det fra Wozniacki.

På det tidspunkt havde hun næppe forudset, at det i stedet blev hjertevenindens 34-årige storesøster Venus Williams, der i årets første WTA-finale i Auckland, New Zealand, blev danskerens benspænd. Veteranen besejrede efter en tæt og velspillet kamp Caroline Wozniacki med cifrene 2-6, 6-3, 6-3.

Et ærgerligt nederlag, der dog opvejes af optimisme omkring fremtiden med årets første Grand Slam forude. Australian Open spilles fra d. 19. januar til den 1. februar

»Alt i alt har det været en god uge. Det er fantastisk at få så mange kampe før Australian Open. Jeg er glad for, at jeg tog hertil. Det har givet en god start på sæsonen, og forhåbentlig kan jeg komme tilbage næste år,« sagde Caroline Wozniacki efter kampen.

Ben Rothenburg, anerkendt amerikansk tennisskribent på New York Times, der følger WTA Touren, erklærer sig begejstret over Caroline Wozniackis præstation i New Zealand og spår danskeren et stort 2015.

»Alt i alt er jeg meget optimistisk omkring 2015 på Carolines vegne. Jeg ser hende komme tættere på top-fem og dyste om sejren ved Grand Slams på hardcourt. Jeg ved ikke, om hun vil bryde igennem og vinde en, men hun burde fastholde sin position som en spiller i tennistoppen,« siger Ben Rothenburg til bt.dk og zoomer ind på Australian Open, som netop spilles på hardcourt.

»Til Australian Open er hun helt sikkert på min liste over vinderkandidater. Den måde hun afsluttede 2014, især ved sæsonfinalen i Singapore, var utroligt imponerende, og forhåbentligt kan hun fortsætte den form. Selvfølgelig har lodtrækningen stor betydning, men med den rigtige vej kan hun afgjort komme langt dér, vurderer Ben Rothenburg, der kalder det specielt, at Caroline Wozniacki nu rejser videre til endnu en opvarmingsturnering frem mod årets første Grand Slam, Apia International i Sydney.

»At komme i finalen i Sydney vil nok ikke være det bedste for hende, efter hun kom så langt i Auckland. På det her tidspunkt vil lidt hvile måske være bedre end flere kampe,« lyder en umiddelbare vurdering fra Rothenburg.

Men Caroline Wozniacki er af en anden overbevisning.

»Jeg behøver kampe for at finde ind i rytmen. Jeg tager Sydney, som det kommer,« sagde Wozniacki efter det bitre finalenederlag, hvor hun også viste mentalt overskud i sin tale til Venus Williams, som hun takkede for et godt råd mange år tilbage..

»Du har været på touren i så lang tid, at jeg har et billede af dig på min telefon, fra jeg var 12 år, hvor du sagde til mig, at jeg skulle gøre skolen færdig. Mange ting har ændret sig siden, men godt gået og held og lykke i de kommende uger.«