Wozniacki om Sharapova-sag: Vi dobbelttjekker medicin

Caroline Wozniacki og Serena Williams kommenterede tirsdag Maria Sharapovas positive dopingprøve.

Der var støtte til Maria Sharapova fra Serena Williams, efter russeren mandag offentliggjorde, at hun var blevet testet positiv for det forbudte stof meldonium ved Australian Open i januar.

Også Caroline Wozniacki har forholdt sig til Sharapovas dopingindrømmelser. Hun antyder, at russeren ikke har været grundig nok med at tjekke, hvad hun indtager.

- Hver gang vi tager medicin, så dobbelttjekker vi flere gange, for selv ting som hostebolsjer og næsespray kan være på listen over forbudte stoffer.

- Så som sportsudøvere sikrer vi os altid, at der ikke er noget i det, vi indtager, som kan sætte os i en dårlig situation, siger Wozniacki.

Udtalelserne faldt tirsdag på et pressemøde i New York forud for en kamp mellem Caroline Wozniacki og Serena Williams, hvor begge de to tennisstjerner deltog.

Serena Williams var i den forbindelse mere støttende i sin reaktion på Sharapovas udmelding.

- De fleste er glade for, at hun var så ærlig og modig, at hun indrømmede, at hun havde gjort noget forkert, og at hun ikke havde holdt øje med, at stoffet var kommet på listen (over forbudte stoffer, red.).

- Når det er sagt, så handler det om at tage ansvar for det, og det sagde hun, at hun er villig og parat til, sagde verdensetteren på pressemødet.

Stoffet meldonium kom på listen over forbudte stoffer 1. januar i år.

Sharapova forklarede på sit pressemøde mandag, at hun gennem flere år har taget medicin, der indeholder det nu forbudte stof, men at hun ikke havde været opmærksom på, at stoffet nu var blevet forbudt.

Indrømmelserne har i første omgang ført til, at store sponsorer som Nike og Tag Heuer har trukket deres støtte til tennisspilleren. Det er endnu uvist, hvad de sportslige konsekvenser af den positive dopingprøve bliver.

/ritzau/