Wozniacki møder tidligere doper i semifinalen i New Zealand

caroline-wozniacki
Caroline Wozniacki er klar til semifinalen ved »ASB Classic« i Auckland på New Zealand. Her skal hun møde tjekken Barbora Zahlavova Strycova.
Læs mere
Fold sammen

Det er én af tennissportens mest kontroversielle spillere, som Caroline Wozniacki natten mellem torsdag og fredag møder i semifinalen ved WTA-turneringen ASB Classic i Auckland på New Zealand.

Her venter Barbora Zahlavova Strycova, der fra oktober 2012 og seks måneder frem var suspenderet fra al tennis-aktivitet på grund af misbrug af vægttabs-dopingmidlet sibutramine.

»For tid og evighed må tjekken leve med denne skam. Men karantænen er afsonet. Derfor er der ingen topspillere, der længere taler om hendes dumhed,« siger Michael Mortensen, der tidligere har trænet Caroline Wozniacki.

Han tror, at den 24-årige dansker har en god mulighed for at vinde.

»Caroline har revanche til gode for nederlaget mod Strycova i sidste års Wimbledon-turnering. Her blev kampen afviklet på græs, hvor tjekken udnyttede sine slicede slag optimalt. Men i Auckland bliver der spillet på hardcourt, og her er Caroline altså meget bedre,« siger Michael Mortensen.

Han vurderer, at Caroline Wozniacki sikrer sig en komfortabel to-sæts-sejr.

»Selvtilliden er i top i øjeblikket. Desuden er hun som altid i fysisk topform. Jeg kan ikke se, at Strycova på hardcourt-underlaget har nogle våben, der for alvor kan true Caroline. Men Caroline må ikke undervurdere hende. Strycovas er en spændende spiller, der undervejs i en kamp for eksempel improviserer med skarplagte stopbolde,« siger Michael Mortensen.

Caroline Wozniacki sikrede sig adgang til semifinalen, da hun tidligt torsdag morgen (dansk tid) besejrede tyskeren Julia Görges 6-4, 6-4.

 

»Hun servede virkelig godt og havde undervejs nogle fremragende slag, så min taktik gik ud på at løbe boldene op. Undervejs følte jeg mig ikke helt tilpas. Men jeg fightede. Det var nøglen til sejren,« sagde Caroline Wozniacki.

I en eventuel finale lørdag er der mulighed for at Caroline Wozniacki møder Venus Williams.

 

»Når Caroline så langt, kan jeg godt forestille mig, at hun vælger at droppe sin deltagelse i næste uges turnering i Sydney,« siger Michael Mortensen, der vurderer, at Caroline Wozniacki i stedet vil bruge ugen til at træne detaljer i sit spil inden Australian Open.

»Caroline satser benhårdt på Grand Slam-turneringerne i denne sæson. Så ved at melde afbud til Sydney, tanker hun kræfter, inden det går løs i Melbourne (19. januar, red.),« siger Michael Mortensen.