Wozniacki-modstander stemplet af uheldige vendinger

Den danske tennisspiller Caroline Wozniacki skal i anden runde ved den igangværende WTA Tour-turnering i Auckland på New Zealand møde Taylor Townsend (billedet). Fold sammen
Læs mere

Det er et af tennissportens største, men også mest omtalte talenter, som den danske tennisspiller Caroline Wozniacki møder i anden runde ved den igangværende WTA Tour-turnering i Auckland på New Zealand.

Således toppede 18-årige Taylor Townsend i 2012 pigesingle-spillernes verdensrangliste efter blandt andet at have vundet Australian Open.

Det er dog ikke dette, at venstrehåndsspilleren fra Chicago er mest kendt for. I den brede offentlighed  huskes hun ikke mindst for, at hun af John McEnroes lillebror Patrick er blevet kaldt 'for tyk'.

Det gjorde han i sin egenskab af formand for det amerikanske tennisforbunds eliteudvalg, da han i 2012 nægtede at give hende et wild card til seniorernes Grand Slam-turnering US Open, selvom hun var berettiget til et sådan.

»Hun vejer så meget for meget, at vi er bekymrede for hendes almene sundhedstilstand,« blev han blandt andet citeret for at sige.

Udtalelsen var ikke kun chokerende for Taylor Townsend, men også for tidligere topspillere som Martina Navratilova og Lindsay Davenport.

»I stedet for at hjælpe et ungt, lovende talent, har McEnroe & co. i USTA (det amerikanske tennisforbund, red.) stemplet Townsend i uheldige vendinger, der altid vil forfølge hende,« sagde duoen til magasinet Sports Illustrated.

Patrick McEnroe trak senere sin kontroversielle udtalelse tilbage ved at påstå, at han var blevet misforstået.

I øvrigt havde Taylor Townsend i fjor en fin sæson, hvor hun avancerede fra nummer 308 til 102 på verdensranglisten efter blandt andet at have nået tredje runde ved Grand Slam-turneringen French Open i Paris. Til gengæld gled hun allerede i første runde i Wimbledon og US Open efter nederlag mod henholdsvis Klara Koukulova og Serena Williams.