Wozniacki lægger sig ud med Federer og flabet journalist

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Caroline Wozniacki har haft et døgn af de vilde. Og det skyldes ikke, at hun brager derudaf i Wimbledon. Hun røg faktisk ud mandag til spanske Garbine Muguruza i fjerde runde. Men siden har hun været i vælten for både at insinuere sexisme i Wimbledon og ignorere et spørgsmål om ekskæresten Rory McIlroy.

Mest røg er der gået af den ild, der omhandler Wimbledons forbigåelse af kvinder på de store baner. Den danske tenniskvinde mener, at den engelske prestigeturnering for ofte ser bort fra kvinderne på de største baner.

»Jeg ville elske at spille på en stor bane. Det er det, det hele handler om - du arbejder hårdt og træner for at spille på de store baner. Kvinderne har ikke fået muligheden for at spille på de store baner her. Du får kun en kvindekamp på Bane 1 og Centre Court. Det meste af sidste uge var der også kun en kvindekamp på Bane 2. Jeg tror, at mange af os kvinder føler, vi fortjener at spille på de store baner foran et stort publikum,« sagde Wozniacki på et pressemøde.

Det har naturligvis fået de britiske medier til at koge over. Der tales om sexisme, og nu er den nok største mandlige tennisstjerne også på banen. Roger Federer er uenig med Wozniacki. Han nedtoner debatten om Wimbledons store baner.

»Det er, som det er. Jeg er sikker på, at hvis arrangørerne gør det, er det ikke på grund af ond vilje. Det er bare planlægningen og tankegangen, at det måske er de kampe, som de vil have spillet på Centre Court lige nu. Og det er det. Selvfølgelig vil de forsøge at være fair. Jeg vil blive overrasket, hvis det forholdt sig anderledes,« siger Federer.

Som om der ikke var nok polemik om Wozniacki, så blev hun også genstand for endnu en varm kartoffel. Og det var en af de helt lune. For under et pressemøde blev hun pludselig spurgt til et lidt ømt emne: Ekskæresten Rory McIlroy.

»Har du en besked til Rory McIlroy, der fik en skade i sin ankel i dag?,« spurgte en engelsk journalist til Wozniackis store undren.

Wozniacki ignorerede spørgsmålet, som er blevet delt flittigt på de sociale medier, og herefter fortsatte pressemødet på dansk.