Wozniacki klar til kvartfinalen mod Sharapova

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Caroline Wozniacki spillede sig onsdag videre til kvartfinalen ved Mutua Madrid Open efter at have besejret Agnieszka Radwanska i to sæt 6-3, 6-2. I kvartfinalen venter den forsvarende mester Maria Sharapova.

Den danske tennispiller har vist fornemt spille på grusunderlaget i indeværende sæson, hvor hun senest nåede en finaleplads i Stuttgart.  Nu er hun rykket lidt længere sydpå til de spanske himmelstrøg, og efter tre kampe har hun endnu til gode at afgive et sæt.

Wozniacki startede ellers kampen med at blive breaket, men det skulle vise sig at blive kendetegnende for begge spillere i kampen. De første fire partier i første sæt endte således med breaks, men til danskerens fordel var hun den første til at holde serv, og det resulterede i, at hun snuppede første sæt 6-3.

Radwanska startede andet sæt ud med at serve sit parti sikkert hjem for derefter at lægge et stort pres på Wozniacki i andet parti. Det lykkedes dog Wozniacki at hive partiet hjem til stillingen 1-1. Dét momentum brugte danskeren til at stjæle næste parti fra sin polske veninde efter to breakbolde.

Et break er dog ikke et break, før man selv har holdt serv, og det formåede Wozniacki ikke. I stedet brød Radwanska tilbage, men meget symptomatisk for kampen, så brød Wozniacki også i partiet efter, hvilket sendt hende foran 3-2 med muligheden for at serve sig på 4-2.

Herfra så danskeren sig ikke tilbage, og efter at have holdt serv brød hun atter Radwanska, inden hun servede sættet og kampen hjem til det samlede resultat 6-3, 6-2.

I kvartfinalen venter russiske Maria Sharapova, der er forsvarede mester ved Mutua Madrid Open. Wozniacki og Sharapova har mødt hinanden ni gange tidligere, og her er det russeren, der har et lille overtag med fem sejre, mens Wozniacki har vundet de resterede fire. Danskeren har dog vundet de seneste to opgør, så der er god grund til optimisme i Wozniacki-lejren.