Wozniacki kan i dag krydse magisk penge-grænse

Caroline Wozniacki kan runde de 20 millioner dollars i præmiepenge, hvis torsdag vinder over Denisa Allertova i Wimbledon-turneringen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vinder Caroline Wozniackis dagens kamp ved Wimbledon mod Denisa Allertova, vil hun have tjent 20 mio. dollar i præmiepenge på 10 år.

Vi skruer tiden 10 år tilbage.

Caroline Wozniacki tabte 18. juni 2005 sin debut på WTA Touren i den amerikanske by Cincinnati til schweizeren Patty Schnyder. For præstationen indkasserede den dengang blot 15-årige dansker 1.260 dollar.

Siden har Caroline Wozniacki i den grad leveret varen:

Et hav af turneringssejre bragte hende i 67 uger fra slutningen af 2010 til begyndelsen af 2012 op som etter på verdensranglisten, hvor hun i øjeblikket er nummer fem.

Økonomisk har tilværelsen som professionel tennisspiller også været givtig for hende. Vinder hun dagens andenrunde-kamp i Wimbledons damesingle-række mod den urutinerede tjekke, Denisa Allertova, indkasserer hun 47.000 engelske pund, hvorefter hun sammenlagt vil have tjent 20 mio. dollar i karrieren. I alt: 133.352.000 danske kroner.

Blandt de aktive spillere på WTA Touren har kun søstrene Serena og Venus Williams samt Maria Sharapova og Victoria Azarenka tjent mere.

»Det er da meget sjovt, at jeg har klaret mig så godt. Men jeg går altså ikke så meget op i penge, rekorder eller statistik. For mig gælder det mere glæden ved at spille tennis,« sagde Caroline Wozniacki med et smil efter onsdagens timelange træningspas på Wimbledon-anlægget.

»Jeg synes, jeg ramte boldene fint, og heldigvis mærker jeg fortsat intet til den rygskade, der plagede mig efter sidste uges turnering i Eastbourne,« sagde Caroline Wozniacki, der har gameplanen til kampen klar.

»Jeg kender intet til Allertova. Men jeg skal hurtigere ud af starthullerne end tilfældet var i min kamp i første runde (mod Zheng Saisai, red.). Her var jeg alt for anspændt,« sagde Caroline Wozniacki, der ikke ønskede at kommentere på, at hun tidligere år i Wimbledon på det nærmeste har været ramt af en tjekkisk forbandelse ved både at være blevet slået ud af Petra Kvitova (2010), Petra Cetkovska (2013) og Barbora Strycova (2014).

»Det er overhovedet ikke en tanke, der har strejfet mig,« sagde Wozniacki.

22-årige Denisa Allertova lægger ikke skjul på, at hun ser frem til dagens kamp mod danskeren.

»Wozniacki er er en stor spiller. Flere gange har jeg set hende på tv, og jeg har stor respekt for de resultater, hun har præsteret,« siger Denisa Allertova.

Hun betegner kampen mod Caroline Wozniacki som den største og mest betydende, hun hidtil har spillet.

»Det bliver svært. Skal jeg vinde, skal jeg fokusere 100 procent på mit eget spil. Planen er, at jeg får mine to bedste slag, serv og forhånd, til at fungere. Jeg ved dog godt, at det ikke er mig, men Wozniacki, der er favorit,« siger Denisa Allertova.

Tjekken ligger nr. 83 på verdensranglisten, og hun spiller sin blot tredje Grand Slam-turnering. De to gange tidligere - Australian Open og French Open i år - var anden runde endestationen.

Caroline Wozniackis kamp er programsat til i dag kl. 12.30 på bane 12 og vises direkte på TV3 Sport1.