Wozniacki har godt tag på verdens nummer tre før finale

Caroline Wozniacki har inden lørdagens finale i Doha tre gange slået verdens nummer tre, Karolína Plísková.

Caroline Wozniacki har gjort det til en vane at slå Karolína Plísková med 2-1 i sæt. Reuters/Naseem Zeitoon Fold sammen
Læs mere

Tennisspilleren Caroline Wozniacki kan finde god ballast i statistikken, når hun lørdag eftermiddag skal spille finale i WTA-turneringen i Qatar mod tjekken Karolína Plísková.

Plísková ligger nummer tre på verdensranglisten og er seedet to i turneringen, men det er danskeren, som ligger nummer 18 i verden, der har sejret i de to spilleres tre indbyrdes møder hidtil.

I alle tre kampe vandt Wozniacki med 2-1 i sæt. Med til historien hører dog, at kampene fandt sted i 2013 og 2014, da Plísková befandt sig uden for top-40 i verden.

Det er da også nyt for den 24-årige tjekke at ligge så højt, som hun gør nu. Hun indledte året som nummer seks, men turneringssejren i Brisbane og kvartfinalen i Australian Open sendte hende op som nummer tre.

Hun fik sit helt store grand slam-gennembrud i sensommeren sidste år, da hun nåede finalen ved US Open, som hun tabte til tyske Angelique Kerber.

Ved denne uges turnering i Doha har Karolína Plísková levet op til sin gode form, men afgav dog et sæt, da hun fredag aften slog Dominika Cibulkova i semifinalen.

Caroline Wozniacki har endnu ikke afgivet et sæt i turneringen, men vejen til finalen har alligevel været bumlet.

Den ene regnvejrsafbrydelse efter den anden har præget danskerens turnering, og Wozniacki måtte gennemføre to kampe fredag.

Semifinalen mod den forsvarende OL-guldvinder, Mónica Puig, sluttede først efter midnat lokal tid i Doha. Wozniacki sørgede dog for at begrænse overarbejdet ved at vinde med de overbevisende cifre 6-1, 6-2.

Turneringen skal efter planen slutte lørdag, men skulle regnvejret fortsætte lørdag, har man af WTA fået lov til at tage søndagen i brug.

Lykkes det heller ikke at spille søndag, vil der ikke blive fundet en vinder af turneringen, oplyser arrangøren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Vejrudsigterne ser dog mere opløftende ud end de seneste dage, så det burde være muligt at påbegynde kampen som planlagt klokken 16 dansk tid.

/ritzau/