Wozniacki gennemførte New York Marathon i super-tid

En glad Caroline Wozniacki krydser målstregen i TCS New York City Maraton. Fold sammen
Læs mere
Foto: DON EMMERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki leverede en overraskende stærk præstation, da hun prøvede evnerne af som maratonløber i New York søndag eftermiddag dansk tid.

I bidende modvind og temperaturer på omkring syv grader løb Wozniacki et særdeles veldisponeret løb. Danskeren kom i mål i 3.26.33 efter at have gennemført den halve distance på 1.42.21.

Hun overgik dermed klart de forventninger, som man på forhånd kunne have til en idrætskvinde fra en helt andet sportsgren. Især når hun efter eget udsagn kun havde været ude på den halve distance i træning.

Caroline Wozniackis tenniskolleger og konkurrenter på WTA-touren er gået på ferie, men Wozniacki fejrede altså sæsonafslutningen med New York City Marathon - en distance hun altid gerne har villet prøve kræfter med. Hendes primære mål var bare at gennemføre.

Den danske tennisspiller har kun trænet specifikt til maraton-løbet få gange, fordi hun endte med at komme med i sæsonfinalen i Singapore. Hun har derfor ikke været oppe og løbe de 30 kilometer, som man ellers anbefaler maraton-løbere at runde, inden det for alvor går løs på selve maraton-dagen. Der har simpelthen ikke været tid imellem kampe, almindelig tennisrelateret træning og rejser, så hun er maksimalt nået ud på omkring de 20 kilometer.

Far Piotr Wozniacki har længe været imod sin datters maraton-ide, da han mente, det ville have dårlig indflydelse på tennisspillet, men han opgav at protestere. For Caroline Wozniacki ville løbe New York Maraton.

Ud over oplevelsen løb verdensranglistens nummer otte også for et godt formål. Wozniaci samlede nemlig penge ind til velgørenhedsorganisationen Team for Kids, som hjælper børn til at komme ud at dyrke sport, selv om deres forældre ikke har nogen penge.

Inden løbet havde hun indsamlet knap 260.000 kroner.