Wozniacki fortsætter frit fald på verdensranglisten

Efter kvartfinalepladsen i Monterrey dumper Caroline Wozniacki ned som nummer 25 i verden.

Tennisspilleren Caroline Wozniacki fortsætter sit fald på kvindernes verdensrangliste. På den nyopdaterede liste fra mandag dumper hun yderligere tre pladser tilbage, så hun nu er nummer 25 i verden.

Det er danskerens laveste placering siden det store gennembrud i 2008.

I den forgangne uge nåede Wozniacki kvartfinalen i WTA-turneringen i Monterrey, hvor hun var seedet til at nå finalen.

Placeringen blandt de otte sidste i Mexico var dog langt fra nok til avancement på verdensranglisten, da hun samtidig mister point fra den tilsvarende uge i sidste sæson.

Da vandt hun sin hidtil seneste turneringssejr i Kuala Lumpur. I år valgte hun turneringen i Malaysia fra og stillede i stedet op i Monterrey, hvor briten Heather Watson agerede bøddel fredag med en sejr i to sæt.

Watson vandt i øvrigt siden turneringen natten til mandag dansk tid.

I denne uge begynder den højt profilerede turnering i Indian Wells, hvor Wozniacki har 65 point at forsvare fra sidste år efter exit i tredje runde.

Dengang for et år siden lå hun nummer fem på verdensranglisten og var seedet som nummer fire. Men qua den nuværende placering risikerer hun en noget sværere lodtrækning denne gang.

Den øverste del af verdensranglisten bød ikke på rokeringer. Serena Williams fra USA topper klart foran tyske Angelique Kerber på andenpladsen.

/ritzau/