Wozniacki foran milepæl: Verdenstrone og millioner på spil

Med finalepladsen er Caroline Wozniacki nummer fire på historiens pengeliste over kvindelige tennisspillere.

Caroline Wozniacki kan sætte tage 19,4 millioner kroner med fra Melbourne i tilfælde af finalesejr i Australian Open. Scanpix/Dita Alangkara Fold sammen
Læs mere

Melbourne. Grand slam-finaler har altid meget på spil, men lørdagens af slagsen mellem Caroline Wozniacki og Simona Halep i Australian Open har særligt meget på højkant.

For begge spilleres vedkommende vil en sejr først og fremmest være lig med karrierens første grand slam-triumf.

Torsdag banede Wozniacki sig vej til finalen ved at slå Elise Mertens i to sæt, mens Halep måtte igennem en gyser over tre sæt, før Angelique Kerber var nedkæmpet.

Begge har de tidligere stået i to grand slam-finaler. Wozniacki tabte i 2009 til Kim Clijsters og til Serena Williams i 2014. Begge gange i US Open - og begge gange relativt klart.

Halep har begge sine finalenederlag i French Open. Til Maria Sharapova i 2014 og til Jelena Ostapenko i 2017. Begge gange i jævnbyrdige tresættere, hvor Halep havde færten af sejr.

Men mere end trofæet er på spil lørdag.

Finalens vinder bliver nummer et på verdensranglisten. Den position har Halep aktuelt, mens Wozniacki på andenpladsen har mulighed for at tage førstepladsen for første gang i seks år.

I pengepræmier er der også væsentlig forskel på at blive nummer et og to i turneringen.

Med finalepladsen er begge sikret mindst to millioner australske dollar, men lørdagens vinder kan rejse fra Melbourne med fire millioner australske dollar. Det svarer i danske kroner til 19,4 millioner.

I forvejen har Wozniacki i præmier indtjent 26.856.094 amerikanske dollar i karrieren svarende til 161 millioner kroner.

Det beløb har gjort hende til nummer seks på historiens liste over de mest indtjenende tennisspillere på kvindesiden.

Men med finalepladsen stryger hun forbi polske Agnieszka Radwanska på femtepladsen, og hun overhaler lige akkurat også hviderusseren Victoria Azarenka, der er nummer fire.

Azarenka har efter aktuel kurs indtjent et beløb svarende til 170,4 millioner kroner, mens Wozniacki med semifinalesejren torsdag er sikker på at nå mindst 170,7 millioner kroner.

Dermed overtager Wozniacki fjerdepladsen, og så er det kun Serena Williams, Venus Williams og Maria Sharapova, der har indtjent flere penge på turneringer.

Lørdagens finale begynder klokken 09.30 dansk tid.

/ritzau/