Wozniacki er klar til første finale i halvandet år

For første gang siden april 2015 er Caroline Wozniacki klar til en finale efter sejr over Radwanska i Tokyo.

Caroline Wozniacki måtte slide for sejren over sin polske veninde Agnieszka Radwanska i semifinalen i Tokyo. Scanpix/Toru Yamanaka Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tokyo. Med en sejr over polske Agnieszka Radwanska er Caroline Wozniacki klar til sin første WTA-finale i halvandet år.

Tidligt lørdag morgen vandt den danske tennisstjerne semifinalen ved Pan Pacific Open i Tokyo med 4-6, 7-5 og 6-4.

Det er første gang siden april 2015 i Stuttgart, at Wozniacki har spillet sig frem til en finale.

Det er samtidig fjerde gang inden for en måned, at den formstærke tennisspiller slår en modstander fra verdensranglistens top-ti.

Den 26-årige dansker var længe i overhængende fare for at tabe kampen og leverede et forrygende comeback mod verdens nummer fire.

Efter en jævnbyrdig indledning havde både Wozniacki og Radwanska svært ved at holde deres servepartier. Danskeren tabte første sæt, og foran 5-3 i andet sæt kunne Radwanska serve sejren hjem.

Så nemt skulle det dog ikke gå for den polske favorit, der blev brudt to gange og måtte se kampen gå ud i et tredje og afgørende sæt.

Det blev en regulær gyser, hvor Wozniacki knækkede sin modstander i et sejt parti, hvor danskeren med et servegennembrud kom på 4-3.

Wozniacki havde fundet dræberinstinktet frem, spillede ud til stregerne og slog usædvanligt mange vinderslag.

Bagud 3-4 i tredje sæt måtte Radwanska til behandling. Selv om det var en fordel for Wozniacki, så rev Wozniacki kort efter sit eget knæ til blods. Det slog dog ikke danskeren ud.

Den tidligere danske verdensetter bragte sig foran 5-3, og hun fik efterfølgende tilkæmpet sig en matchbold i Radwanskas serveparti. Den blev ikke udnyttet, og polakken fik reduceret til 4-5.

Det var dog en stakket frist for Agnieszka Radwanska, der måtte se Wozniacki holde serv i næste parti. På sin fjerde matchbold afgjorde danskeren slaget, der først fandt sin afgørelse efter små tre timer.

I søndagens finale venter vinderen af opgøret mellem Elina Svitolina fra Ukraine og det japanske hjemmebanehåb Naomi Osaka.

/ritzau/