Wozniacki afbryder træning halvvejs i Melbournes hede

- Jeg spillede nok tennis i går, siger Caroline Wozniacki efter hurtig træning før tredje runde Melbourne.

Caroline Wozniacki trænede blot en halv time i Melbournes varme forud for sin kamp i tredje runde mod Kiki Bertens. Reuters/Issei Kato Fold sammen
Læs mere

Melbourne. Knap en halv times let træning. Det var nok for Caroline Wozniacki torsdag formiddag på bane 18 i Melbourne Park, hvor solens stråler banker ned over Australian Opens træningsanlæg.

- Jeg spillede nok tennis i går, og det er varmt, så vi stopper nu, siger den danske tennisstjerne til Ritzau.

Wozniacki-lejren har haft natten til at sunde sig ovenpå forskrækkelsen fra onsdagens kamp, hvor den andenseedede dansker overlevede to matchbolde mod kroatiske Jana Fett ved stillingen 1-5 i tredje sæt.

Piotr Wozniacki, Carolines far og træner, havde ikke lyst til at kommentere dramaet på Rod Laver Arena umiddelbart efter den mirakuløse overlevelse. Torsdag formiddag er nerverne dog faldet til ro.

- 15-40 og 1-5 i tredje sæt, men Caroline kom tilbage. Det er sådan en kamp, man spiller én gang i sin karriere. Hvad mere skal jeg sige, siger Piotr Wozniacki til Ritzau efter torsdagens træning.

Selv om kroatiske Jana Fett, der rangerer uden for top-100, på papiret lignede en overkommelig modstander, så fokuserer Wozniacki-lejren på, at det trods alt blev til en sejr.

- Det er positivt, hver gang man vinder en kamp. Så det er lige meget, hvordan man vinder, siger Piotr Wozniacki.

- Caroline er ikke en robot. Det er mennesker, der spiller de her kampe. Caroline spillede måske mindre godt, men hun kom tilbage, og det var selvfølgelig også med lidt held.

Torsdagens korte træning blev blandt andet brugt på at øve returneringer. Det kan vise sig at blive en vigtig nøgle i kampen mod Kiki Bertens, der venter i tredje runde. Den 26-årige hollænder måler 182 centimeter og har en solid serv.

- Hun har en god serv og en god forhånd, så jeg skal forsøge at spille aggressivt, siger Caroline Wozniacki.

Piotr Wozniacki understreger, at fredagens kamp skal foregå på Carolines præmisser.

- Det er de andre spillere, der skal tænke på, hvordan de skal spille mod Caroline. Vi har vores ting på plads, så vi skal slappe af i dag og sørge for at være klar til i morgen, siger han.

Caroline Wozniacki har mødt den 30-seedede hollænder to gange tidligere. Begge gange er det endt i dansk sejr senest i Doha i fjor, hvor Wozniacki vandt i to sikre sæt.

Derfor er Wozniacki-lejren heller ikke bekymret over hollænderens hårde serv.

- Vi kender hende meget godt og har spillet mod hende et par gange. Om hun er seedet eller ej, det er fuldstændig ligegyldigt, siger Piotr Wozniacki, der er sikker på, at Caroline er forberedt på hollænderens serv.

- Det er jo ikke Isner eller Karlovic, der står på den anden side. Så var det umuligt at forberede sig, siger Piotr Wozniacki med henvisning til to servekanoner på herrernes ATP Tour.

/ritzau/