Wolfsburg henter sin nye cheftræner i Arsenal

Andries Jonker har fået en kontrakt på halvandet år i VfL Wolfsburg, hvor han skal være ny cheftræner.

Andries Jonker har tidligere været assistenttræner i Bayern München under Louis van Gaal. Senest har han været i Arsenal, men nu skal han være cheftræner i Wolfsburg. Reuters/Kai Pfaffenbach Fold sammen
Læs mere

Bundesligaklubben VfL Wolfsburg har mandag ansat hollænderen Andries Jonker som klubbens nye cheftræner. Han har fået en kontrakt, der strækker sig frem til sommeren 2018.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Andries Jonker kommer til Wolfsburg fra den engelske storklub Arsenal, hvor han siden 2014 har været akademichef.

Før tiden i Arsenal var han også tilknyttet Wolfsburg i en rolle som assistenttræner og taktisk træner i to år.

Den tyske klub fyrede søndag aften Valerien Ismaël, der kun nåede at være cheftræner i Wolfsburg i fire måneder. Fyringen kom i kølvandet på fredagens 1-2-nederlag til Werder Bremen.

Det var vigtigt for Wolfsburg, at en løsning hurtigt kom på plads, siger sportsdirektør Olaf Rebbe.

- Andries Jonker kender Wolfsburg, og han har siden sit skifte til Arsenal holdt kontakten ved lige med klubben. Det var afgørende for os, at aftalen kunne træde i kraft allerede nu.

- Han er en international erfaren træner og en taktisk ekspert, der giver os de bedste betingelser for igen at blive en vindende klub, siger sportsdirektøren.

Nicklas Bendtners eksklub ligger nummer 14 ud af 18 hold i Bundesligaen inden sæsonens sidste 14 kampe. Der er to point ned til en playoffplads og fire point ned til en direkte nedrykningsplads.

/ritzau/