Williams og Djokovic hædres som årets spillere i 2015

Det Internationale Tennisforbund har tirsdag peget på de to bedste tennisspillere i 2015.

Serena Williams og Novak Djokovic er blevet udnævnt som ITF-verdensmestre i 2015; der er en hæder til årets bedste tennisspiller hos henholdsvis mænd og kvinder.

Prisen bliver uddelt af Det Internationale Tennisforbund, ITF.

Begge de to spillere har vundet tre ud af fire Grand Slams i 2015 og fører verdensranglisterne for henholdsvis kvinder og mænd.

Det er sjette gang, Serena Williams kåres som årets spiller. Hun vandt fem titler i løbet af året, hvor hun kun tabte tre ud af 56 kampe.

Serena Williams var faktisk en kort overgang indehaver af alle fire grand slam-titler da hun i juli sejrede i Wimbledon, noget hun tidligere selv har døbt en "Serena Slam". Hun vandt dog ikke alle fire titler i samme sæson.

- Det betyder meget for mig at blive udnævnt som ITF-verdensmester for sjette gang. Jeg er stolt over at have opnået min anden "Serena Slam" i et fantastisk år for mig, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP.

Djokovic, der slutter året som mændenes nummer et for fjerde gang, vandt titlen for femte gang i karrieren.

Djokovic vandt for første gang i sin karriere 11 titler på én sæson og sluttede med 82 sejre og seks nederlag.

Serberen kom utroligt tæt på at vinde alle fire grand slam-titler på én sæson, men tabte finalen i French Open til Stan Wawrinka. Ellers gjorde Djokovic rent bord med sejre i Wimbledon, US Open og Australian Open.

- Min sæson var den bedste i min karriere med mange højdepunkter. Det inspirerer mig til at fortsætte, og jeg håber at blive ved med at spille på det her niveau i 2016, siger han ifølge AFP.

/ritzau/