Wilkinson skal redde England

De regerende rugby-verdensmestre fra England er på vej mod et exit ved dette års VM.

Englands enmandshær Johnny Wilkinson er under et enormt pres forud for kvartfinalen mod Australien. Foto: Eddie Keogh/Reuters Fold sammen
Læs mere

England skal i morgendagens VM-kvartfinale op mod Australien, der virker stærkere, og ifølge Dewi Miller, ekspert på planet-rugby.com, er der primært en, der skal sikre England en overraskende sejr.

- Den engelske taktik går tilsyneladende ud på at få Johnny Wilkinson til at score så mange mål som muligt, og så skal det australske spil ellers bare stoppes. Det er en vanskelig taktik, og den kan virke. Jeg tror det bare ikke, som han fastslår i sin klumme forud for skæbnekampen.

Den store helt
Johnny Wilkinson var Englands og hele VMs bedste spiller, da England i 2003 lidt overraskende sikrede sig VM-titlen. Siden har han været en del skadet, og han har under det nuværende VM, der spilles i Frankrig, ikke haft samme niveau som for fire år siden.

Da England dengang vandt VM, blev Australien, der var værtsnation, slået i finalen, så der i høj grad også tale om et revanche-opgør - set med aussiernes øjne.