Wilbeks borgmesterløfte gav nej til tysk landstrænerjob

Det var især løftet om at jagte borgmesterposten i Viborg, som fik Ulrik Wilbek til at sige nej til Tyskland.

Ulrik Wilbek går efter borgmesterposten i Viborg, og derfor var et tilbud om at blive tysk herrelandstræner ikke aktuelt. Arkivfoto. Scanpix/Simon Skipper Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var især de lokalpolitiske ambitioner og løfter, som fik Ulrik Wilbek til at takke pænt nej, da Det Tyske Håndboldforbund (DHB) henvendte sig for at lokke Wilbek til at blive tysk herrelandstræner.

- Jeg er utrolig beæret over at få tilbuddet, og det er uden tvivl et af de mest spændende job, der er. Men jeg har takket nej af to grunde, siger Wilbek til Ekstra Bladet.

- For det første - og vigtigste - har jeg sagt ja til at stille op som borgmesterkandidat for partiet Venstre i Viborg. Og det løfte løber jeg ikke fra.

- For det andet sagde jeg allerede i 2014 farvel til trænerjobbet. Og det er definitivt, forklarer han.

Vicepræsidenten for DHB, Bob Hanning, fortalte tidligere torsdag, at Wilbek var én af tre trænere, som man havde kontaktet omkring landstrænerjobbet.

Den nuværende tyske landstræner, Dagur Sigurdsson, stopper efter VM i januar.

Ulrik Wilbek fortæller til Ekstra Bladet, at han har fået henvendelser fra flere store klubber efter sit exit fra stillingen som sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Skulle borgmesterposten i Viborg ikke tilfalde Wilbek, er han ikke helt afvisende over for at vende tilbage til håndboldverdenen.

- Skulle jeg ikke blive borgmester, kan det være, at der åbner sig nye muligheder, siger han.

/ritzau/