Wilbeks appel: Hjælp os

Nøglen til sejr over Ungarn er massiv tilskueropbakning, og at det danske forsvar får styr på storskytten Nagy og 113 kilo tunge Gál.

»Lad mig minde publikum om, at det altså ikke er et teaterstykke, de skal overvære. Man må godt både juble, råbe og pifte, og man må meget gerne smide klappepølserne ud og bruge hænderne,« lød landstræner Ulrik Wilbeks opfordring på sidste pressemøde, inden det i dag bliver VM-alvor mod Ungarn i aften kl. 20.15. Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

Ungarn, som Danmark åbner VM mod i aften, har en håndboldhistorie på herresiden, der resultatmæssigt ligner den danske. Begge nationer har en enkelt VM-sølvmedalje at se langt tilbage på. Og en masse fjerdepladser.

I de senere år har de danske håndboldherrer dog haft et lille forspring i forhold til ungarerne, og Ulrik Wilbek er da heller ikke i tvivl om, at Danmark vinder i aften over Ungarn. Hvis de danske spillere vel at mærke rammer topformen.

»Det ungarske mandskab er et homogent hold, og hvis vi ikke er på toppen, så tror jeg, vi kan få problemer med dem. Men er vi på toppen, så ved jeg, vi kan vinde,« sagde landstræneren på sidste pressemøde før VM-starten.

Danmark mødte også Ungarn for et år siden i første kamp ved EM i Schweiz. Danmark vandt 29-25.

Siden er otte spillere skiftet ud hos Ungarn. Blandt de ansigter, der ikke er at finde hos ungarerne ved VM, er markante profiler som Veszprem-duoen Carlos Perez og Daniel Buday. Der er dog stadig kompetente folk at trække på. Ikke mindst storskytten Laszlo Nagy, og Tamás Mocsai.

»Resten af bagspillerne lægger et godt pres, men de er primært gennembrudsspillere,« siger Wilbek, der har Ungarns 113 kilo tunge stregspiller, Gyula Gál, som Ungarns vigtigste mand.

»Han ligner ikke en toptrænet elitehåndboldspiller, men han er fantastisk snu og meget svær at holde inde på stregen. Og når bagspillerne ikke kan skyde sig igennem, så søger de ofte Gál.«

Ulrik Wilbek fremhæver endvidere Ungarns defensiv, og han forudser en kamp, hvor ingen af holdene kommer over 30 scoringer. Han lægger dog ikke skjul på, at det meget gerne skulle ende med Danmark i vinderens rolle. Godt hjulpet af tilskuerne.

»Lad mig minde publikum om, at det altså ikke er et teaterstykke, de skal overvære. Man må godt både juble, råbe og pifte, og man må meget gerne smide klappepølserne ud og bruge hænderne. De der klappepølser skaber ikke den store stemning. Vi håber, at vi kan føle, at vi er på hjemmebane i Ostseehalle, og jeg er sikker på, der går et gys igennem alle, når vi hører »Der er et yndigt land«. Ikke mindst gennem ungarerne. Men vær klar over, at det plejer at være sådan, at 100 ungarere råber højere end 1.000 danskere, så vi ser gerne, at vi i morgen kan høre, hvor mange danskere, der er,« lød opfordringen fra den danske landstræner.