Wilbek turde ikke tro på landstræner-scoop

Læs mere
Fold sammen

Klavs Bruun Jørgensen  er blevet udnævnt som ny landstræner, og det er et valg som DHFs sportschef, Ulrik Wilbek, er meget tilfreds med.

Wilbek fortæller, at Team Tvis Holstebro-træneren var hans førstevalg til at overtage landstrænerposten til sommer. Og den første kontakt blev taget den 2. januar.

»Vi har ledt efter en med gennemslagskraft, og en som spillerne har respekt for. En som kan rydde op, hvis det bliver nødvendigt. Men en som samtidigt også er i stand til at samle op bagefter«, siger Ulrik Wilbek og fortsætter:

»Jeg havde i virkeligheden ikke turdet tro på, at vi kunne få en som Klavs. For jeg var i tvivl, om han var klar til at træne kvinder. Og derfor var det også sådan, at det ikke var med den allerstørste selvtillid første gang, jeg ringede. Men jeg blev glædeligt overrasket. Vi synes, Klavs og Søren (Herskind, assistentlandstræner, red.) er et scoop for dansk kvindehåndbold.«

Under den tidligere landstræner Jan Pytlicks ledelse har der været et par sager, hvor spillerne har udtalt sig om Pytlicks dispositioner i pressen. Lignende ting kommer ikke til at ske under den nye træner, hvor Wilbek vil forhindre dette.

»Der skal ikke ryddes op. Men det er bare vigtigt, at det fremstår helt klart, hvem der er leder, og at vi nu også skal koncentrere os om alt det, der foregår på håndboldbanen og ikke alt muligt andet,« siger han.

Wilbeks usikkerhed omkring, hvorvidt Klavs Bruun var interesseret har også betydet, at sportschefen har været i kontakt med andre emner.

»Vi ringede til et par stykker for at høre, hvad deres situation var og deriblandt også Klavs. Og da det viste sig, at han var interesseret, så indledte vi forhandlinger med Team Tvis. Men vi havde også andre emner klar, hvis det viste sig, at det ikke kunne lade sig gøre.«

Klavs Bruun fortalte Wilbek, at han ønskede at få sin egen assistent ind. Den kom i form af hans tidligere AGK-kollega Søren Herskind. Men Wilbek fortæller, at der ikke kommer en større udskiftning på trænerposten omkring landsholdet.

»Det er ikke planen. Planen er selvfølgelig, at Klavs skal mødes med nogle af nøglepersonerne i ledergruppen og høre, om de er friske på at fortsætte. Men udgangspunktet er, at det er folk klar på.«

Ulrik Wilbek fortæller desuden, at han var til to forhandlingsmøder med den vestjyske klub inden man nåede en aftale omkring Klavs Bruun Jørgensen, og han synes, at forhandlinger forløb let.