Wilbek klapper Gudmundsson på skulderen efter premiere-fiasko

Sportschef Ulrik Wilbek blander sig uden om det sportslige under VM i Qatar, forsikrer han. Til gengæld forsøger han at hjælpe sin efterfølger på landstrænerposten, Gudmundur Gudmundsson, med at håndtere det forventningspres, der er skabt af bedrifter i hans tid som landstræner. Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

Ulrik Wilbek er stadig en del af lejren hos det danske herrelandshold under en slutrunde. Han er stadig en meget efterspurgt mand på pressemøderne. Akkurat som han har været det siden EM 2006, hvor han for første gang stod i spidsen for håndboldherrerne i en slutrunde.

Men Wilbek er ikke længere landstræner. Han er nu sportschef, og depechen er givet videre til Gudmundur Gudmundsson, der kom skidt fra land i slutrunde-regi, da det blev til et meget overraskende pointtab mod Argentina i Danmarks første VM-kamp.

Langtfra en drømmestart for islændingen, der i forvejen kæmper med det pres, Ulrik Wilbek har efterladt afløseren med på grund af de resultater, herrerne har opnået i Wilbeks regeringsperiode.

Det virker til, at Gudmundur Gudmundsson er overrasket over det pres, der følger med i jobbet som dansk landstræner, og som er kommet til udtryk efter skuffelsen mod Argentina. Gør du noget for at hjælpe ham med det?

»Jamen, jeg bakker bare op og klapper ham på skulderen. Det er det, jeg kan gøre. Jeg tror, at dét (presset, red.) vil være et tema for enhver træner, der kommer fra udlandet, fordi håndbold er så stort i Danmark,« påpeger Ulrik Wilbek, der er meget bevidst om sin egen dobbeltrolle i forhold til, at han er tidligere landstræner, men stadig er en del af landsholdslejren – nu bare som sportschef i Dansk Håndbold Forbund.

»Derfor prøver jeg også at undgå at blande mig ret meget. I øvrigt også i forhold til spillerne. Jeg går ikke rundt og prøver at komme med gode råd til spillerne og sådan noget. Det er der tre dygtige folk (trænerteamet på landsholdet, red.), der skal klare. Det har jeg ikke noget med at gøre. Jeg kan bibringe med lidt godt humør forhåbentlig,« siger Wilbek.

Og netop det gode humør har Ulrik Wilbek stadig intakt, selv om Danmark floppede mod Argentina. Sportschefen, der selv har prøvet det meste som herre- og damelandstræner, fokuserer på, at danskerne stadig selv kan afgøre tingene.

Selv om han kalder det ’dødærgerligt<saxo:ch value="226 128 153"/>, at landsholdet ikke hev sejren hjem, og at han til sidst sad med en fornemmelse af, at ’nå ja, den kører vi jo hjem med to mål’.

»Jeg har det altså også sådan, at et point er rigeligt. Det har vi jo prøvet før. Vi har alligevel hele tiden skullet vinde over Tyskland, Polen og Rusland. Det skal vi stadig. Gør vi det, vinder vi gruppen,« lyder det fra sportschefen.

Men selv om holdet stadig selv kan afgøre det, er det vel mest af alt, fordi de skuffer så meget spillemæssigt, at man spørger sig selv, om der er grund til bekymring?

»Sådan er det jo. Men så må vi se de næste tre kampe først. I den her turneringsform er det jo først og fremmest i ottendedelsfinalen og kvartfinalen, det gælder,« konstaterer Wilbek.