Wilbek frygter skadesproblemer

Ulrik Wilbek opfordrer sine skadede landsholdsspillere til ikke at vende for tidligt tilbage til banen. Springer skaden op igen, kan det koste EM-deltagelsen.

Når herrelandsholdet i håndbold onsdag rejser til Tunesien for at spille en firenationersturnering, bliver det ikke med det hold, som træner Ulrik Wilbek i første omgang udtog.

Hele seks afbud er nemlig indløbet fra ukampdygtige spillere siden da, og selv om der som udgangspunkt ikke er tale om alvorlige skader, frygter Wilbek alligevel, at det kan gå ud over EM i Norge, der spilles i slutningen af januar.

- Det kommer helt an på, om spillerne får tilstrækkelig ro, eller om de bliver overtalt af klubberne til at spille med skaderne. Derfor siger jeg også til spillerne: Spil, når I føler jer klar, og ikke når klubben siger, at I er det, siger Wilbek.

Han mener, at problemet er specielt stort i de spanske klubber, hvor det kan være svært at få fri til en landskamp, når man er småskadet, men hvor man alligevel bliver brugt i ligakampene.

/ritzau/