Wieghorst er i farezonen

Swansea City: Manager Michael Laudrup sammen med assistenttræner Morten Wieghorst Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Swanseas ønske om at sætte nye assistenter ind ved siden af Michael Laudrup kan koste assistenten Morten Wieghorst en position i klubben. Det vurderer BBCs fodboldreporter i Wales.

Michael Laudrups åbenlyse konflikter med Swanseas bestyrelse åbner for en skilsmisse og krisemøder. Men i første omgang kan det blive den ellers tilsyneladende vellidte assistenttræner Morten Wieghorst, der må betale prisen.

Det vurderer BBCs reporter med fast tilknytning til Swansea, efter klubben har planlagt at sætte den tidligere anfører Garry Monk og ungdomstræner Pep Clotet Ruiz ind i staben omkring førsteholdet.

- Det ser ud til at kaste tvivl omkring fremtiden for Michael Laudrups nuværende stab af assistenter - inklusive Erik Larsen, Morten Wieghorst og Oscar Garcia, siger Dafydd Pritchard.

Han undrer sig over, at hans kildenetværk begynder at fortælle om en mulig fyring af Morten Wieghorst, fordi journalisten hidtil kun har hørt flest positive meldinger om den danske assistent. 

- Wieghorst blev ansat midt i sidste sæson, men Monks forventede ansættelse kan altså sætte hans position i fare, siger Dafydd Pritchard.

Han bemærker også, hvor opsigtsvækkende det er, hvis Swansea-ledelsen vælger at gennemføre en markant ændring af trænerteamet, mens Michael Laudrup har været ude af landet et par dage.

- Det vil uden tvivl rejse spekulationer omkring hans fremtid i klubben, siger Dafydd Pritchard og understreger sandhedsværdien af alle tidligere meldinger om, at forholdet mellem Michael Laudrup og klubmand og bestyrelsesformand Huw Jenkins er ramt af svære samarbejdsvanskeligheder.

Michael Laudrup kan håbe, at han kan vende krisen på banen med sejre over Cardiff og Stoke i de næste kampe.