Westbrook slår Chamberlains 51-årige NBA-rekord i ny storkamp

Russell Westbrook lavede natten til tirsdag sin tiende triple-double i træk, hvilket er rekord i NBA.

Den amerikanske basketball-stjerne Russell Westbrook fortsætter med at dominere kampene i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Natten til tirsdag dansk tid præsterede Oklahoma City Thunder-spilleren sin tiende triple-double i træk i 120-111-sejren over Portland Trail Blazers.

Dermed sætter han sig alene på rekorden, efter at han i sidste runde tangerede basketball-ikonet Wilt Chamberlains rekord fra 1968.

En spiller noteres for en triple-double, når vedkommende laver et tocifret antal i tre ud af de fire kategorier, point, assist, rebounds og blokader.

Westbrook skrev sig ind i historien med en tiende assist med fire minutter tilbage af mandagens kamp mod Portland Trail Blazers. Han nåede at lave endnu en og endte på i alt 21 point, 14 rebounds og 11 assister.

Russell Westbrook blev for to år siden den blot anden spiller, der i gennemsnit har ligget over en triple-double for en hel sæson.

Han fulgte op med at gøre det samme i 2017/2018-sæsonen og har i øjeblikket kurs mod sin tredje sæson i træk med en gennemsnitlig triple-double.

Før mandagens kamp lå han på 21,2 point, 11,2 assister og 11,1 rebounds per kamp for sæsonen.

Westbrook har alene i denne sæson lavet 23 af slagsen og ligger med 127 i alt på en samlet tredjeplads på listen over alle NBA-spillere i historien.

Kun Oscar Robertson (181) og Magic Johnson (138) har præsteret flere.

/ritzau/