Werder Bremen tager et skridt mod Europa uden Delaney

Werder Bremen slog søndag Hamburger SV og er nu bare to point fra en europæisk plads i Bundesligaen.

Thomas Delaney. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID HECKER

Det er ikke mange uger siden, at nedrykningsstregen truede den tyske klub Werder Bremen, men nu kan nordtyskerne i stedet tillade sig at kigge op ad i Bundesligaens tabel.

Søndag vandt Werder Bremen med 2-1 på hjemmebane over lokalrivalen Hamburger SV i "Das Nordderby". Dermed har Werder hentet 23 point i de seneste ni kampe, hvor det er blevet til syv sejre og to uafgjorte.

Klubben avancerer til ottendepladsen med kun to point op til Hertha Berlin, der ligger på den sjetteplads, der udløser kvalifikationskampe til Europa League i næste sæson.

Den danske landsholdsspiller Thomas Delaney har været en af drivkræfterne i succesen efter skiftet fra FC København i vinterpausen, men han var fortsat ukampdygtig i søndagens hjemmekamp.

Her kom Hamburger SV ellers bedst fra start, da Michael Gregoritsch headede et indlæg fra højre i nettet til 1-0 efter seks minutter.

Kort inden pausen sørgede Max Kruse for udligning, da hans hoved var sidste station på et kvikt, veludført kontraangreb.

Werders sejrsmål faldt med et kvarter tilbage, da Florian Kainz fra en lidt spids vinkel i feltet bankede bolden fladt i kassen til 2-1.

/ritzau/