Wenger: Ikke min beslutning at stoppe til sommer

Arsène Wenger erkender, at det ikke er hans afgørelse, at han skal forlade managersædet i Arsenal til sommer.

Arsène Wenger er fortid i Arsenal efter denne sæson. Scanpix/Andrew Couldridge Fold sammen
Læs mere

Det er ikke Arsène Wengers egen beslutning, at han stopper som manager i fodboldklubben Arsenal til sommer.

Det erkender den franske trænerveteran, som har været frontfigur i storklubben siden 1996.

»Tidspunktet for mit stop var ikke rigtig min afgørelse,« siger Wenger ifølge BBC på et pressemøde før torsdagens Europa League-møde med Atlético Madrid.

I sidste uge blev det officielt, at denne sæson bliver hans sidste som Arsenal-manager, selv om han egentlig har en kontrakt gældende til 2019.

Ved den lejlighed kunne et citat fra Wenger tolkes, som om han selv havde besluttet at sige stop.

»Efter grundige overvejelser og samtaler med klubben, så føler jeg, at tiden er kommet til at stoppe efter sæsonen,« lød det fra Wenger, som gennem årene har ført klubben til tre engelske mesterskabstitler og syv pokalsejre.

Kritikken af den engang urørlige manager har i de senere år været tiltagende, og i denne sæson har der ved flere lejligheder været mange tomme sæder til holdets hjemmekampe.

Fra den kommende sæson kommer der et nyt ansigt i Arsenals managersæde, mens Wenger altså forlader klubben, som han har tegnet gennem næsten 22 år.

Den 68-årige franskmand slår fast, at han ikke har planer om at droppe trænergerningen. Han vil dog ikke forholde sig til tilbud fra andre klubber, før hans tid i Arsenal er forbi.

/ritzau/