WBA sætter stopper for Kesslers kamp mod Andre Ward

Mikkel Kessler må formentlig opgive at få revanche mod Andre Ward. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver stadig mere usandsynligt, at Mikkel Kessler gør comeback i ringen for at møde amerikaneren Andre Ward.

Der var ellers forhandlinger i gang mellem repræsentanter for de to boksere, men samtalerne har endnu ikke ført til en aftale om en kamp, og nu har WBA, i hvis regi Ward er Super Champion, krævet, at amerikaneren går i ringen til et obligatorisk titelforsvar mod den eneste anden bokser, som Kessler har sagt, at han vil gøre comeback for at møde, nemlig englænderen Carl Froch.

Froch er nemlig 'almindelig' verdensmester i WBA-regi, og nu kræver World Boxing Association, at de to mestre går i ringen mod hianden inden for de næste 120 dage. De to bokseres repræsentanter er blevet orienteret og har fået at vide, at de har 30 dage til at nå til enighed om en kamp.

Andre Ward blev super-verdensmester, da han besejrede Kessler i deres kamp i Super Six-turneringen tilbage i 2009. Siden har Ward kun bokset seks kampe, blandt andet mod Carl Froch, som han ligeledes pointbesejrede i en kamp i 2011.

Det er dog et åbent spørgsmål, om kampen mellem de to WBA-mestre nogensinde bliver til noget. Således har Carl Froch for nyligt opgivet sit bælte i IBF-regi, ligesom han har meldt afbud til en kamp mod Julio Cesar Chavez Jr. på grund af en skade.

Tidligere har englænderen fastslået, at han ikke ønsker at møde Andre Ward.

»Folk taler om Andre Ward, jeg har ikke lyst til at møde Andre Ward. Han vil formentlig slå mig på point,« sagde Froch tidligere på året.

Hvis Froch ikke stiller op, er det ikke fastlagt, hvem Ward skal forsvare sit bælte mod, men det kan meget vel tænkes at blive russeren Fedor Chudinov, som er WBAs interim-mester snarere end Mikkel Kessler.