Wass-drøn sikrede Valencia vigtig sejr i Europa League

Daniel Wass bragte Valencia foran i overtiden, da det spanske hold vandt rivalbraget ude over Villarreal.

Daniel Wass jubler efter at have sendt Valencia på sejrskurs mod lokalrivalerne fra Villarreal. Jose Jordan/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den danske fodboldspiller Daniel Wass sendte Valencia på sejrskurs, da holdet torsdag mødte lokalrivalerne fra Villarreal i den første af to kvartfinaler i Europa League.

Wass scorede til 2-1 i kampens overtid, hvorefter holdkammerat Gonçalo Guedes gjorde det til slutresultatet 3-1 med sit andet mål i kampen.

Dermed har Wass og Valencia et godt udgangspunkt inden returkampen på egen bane næste torsdag.

Villarreal var ellers spillemæssigt i førersædet i kampen, hvor hjemmeholdet dominerede statistikken for både boldbesiddelse og chancer.

Det var dog gæsterne, som tidligt kom foran. Dani Parejo misbrugte et straffespark, men Gonçalo Guedes var over riposten og gjorde det til 1-0.

Et straffespark i den anden ende inden pausen blev sikkert eksekveret af veteranen Santi Cazorla, så alt var lige halvvejs.

Der var flere tilløb og chancer til mål i de sidste 45 minutter, men det blev alligevel først i overtiden, at kampen fandt en vinder. Og afgørelsen havde smuk, dansk signatur.

Kort inde i overtiden hamrede Daniel Wass med venstreskøjten en tværpasning i feltet over i modsatte hjørne. Det var forskellen på et fint udgangspunkt til returkampen og et virkelig godt udgangspunkt.

Det skulle dog blive endnu bedre. Kort inden slutfløjt fik Gonçalo Guedes for alvor stækket de gulklædte Villarreal-spillere, da han med 3-1-målet sendte Valencia i solid retning af en semifinalebillet.

Den samlede vinder af de to kvartfinaler skal i semifinalen møde enten Arsenal eller Napoli. I den første kamp mellem de to hold tog englænderne en sejr på 2-0.

/ritzau/