Washington vinder klart i Lars Ellers jubilæumskamp

Som den fjerde dansker rundede Lars Eller 500 kampe i NHL og fejrede jubilæet med en sikker udesejr.

Lars Eller havde to skud på mål, men fik ikke scoret i sin jubilæumskamp. Scanpix/Bruce Bennett Fold sammen
Læs mere

Det blev hverken til mål eller assister, men Washington Capitals-spilleren Lars Eller har alligevel god grund til at huske udekampen mod Philadelphia Flyers natten til torsdag dansk tid.

Ikke blot vandt Capitals med 4-1, Eller ramte også en personlig milepæl ved at spille sin NHL-kamp nummer 500.

Efter Frans Nielsen, Jannik Hansen og Mikkel Bødker er han den fjerde dansker, der kan fejre det fine jubilæum.

- Det er ret cool. Det er mange kampe, mange år og mange oplevelser. Det har været en sjov tur, og jeg håber, at den fortsætter, sagde Lars Eller til holdets hjemmeside før kampen.

- Jeg føler, jeg har været meget igennem. Jeg har spillet på hold, der har haft det svært og på hold, som kom langt i playoff. Det, man husker bedst, er playoffkampene. Det er noget helt specielt, forklarer han.

Foreløbig er det blevet til 83 mål og 94 assister i NHL-karrieren, som han indledte som 20-årig i St. Louis Blues i 2009.

Siden fulgte seks år med blandet succes hos Montreal Canadiens, inden han før denne sæson skiftede til Capitals i amerikanske regeringsby.

Her er han havnet på et af ligaens stærkeste hold anført af den russiske verdensstjerne Alexander Ovechkin og den svenske topscorer Nicklas Bäckström.

Eller har fast plads som center i en meget succesfuld tredjekæde og blev mod Philadelphia noteret for knap et kvarter på isen.

Med sejren fik Washington Capitals bremset en lille nedtursperiode med to nederlag på stribe og er tilbage på den kurs, holdet har udstukket i det meste af sæsonen.

Efter 59 kampe er Capitals oppe på 87 point og er dermed helt i toppen af tabellen efter knap tre fjerdedele af grundspillet.

Dermed kan Eller helt sikkert se frem til at lægge yderligere playoffkampe til de 37, det hidtil er blevet til for den langtidsholdbare dansker.

/ritzau/