Wade genforenes med LeBron James i jagt på fjerde NBA-titel

Den 35-årige Dwyane Wade rykker til Cleveland Cavaliers, hvor han jagter sit fjerde NBA-mesterskab.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY LYONS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der drysser mere stjernestøv over Cleveland Cavaliers frem mod den kommende sæson i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Onsdag er det således offentliggjort, at Dwyane Wade rykker til det tidligere NBA-mesterhold.

Her bliver den 35-årige shooting guard genforenet med stjernen over dem alle i NBA, LeBron James, som han fra 2010 til 2014 udgjorde NBA's mest frygtede duo med i Miami Heat.

De to var i NBA-finalerne, i alle fire sæsoner hvor de spillede sammen i Miami. To af finalerne endte med sejr.

»Jeg ser frem til at blive genforenet og spille sammen med min bror LeBron. Vi har allerede vundet to mesterskaber sammen, og jeg håber, at vi vinder et tredje,« siger Dwyane Wade ifølge Reuters.

Dwyane Wade har vundet tre NBA-mesterskaber i sin karriere. Det første blev hjemført i 2006, hvor han med Miami Heat slog Dallas Mavericks. Wade blev kåret som finaleseriens mest værdifulde spiller (MVP).

Han slutter sig nu til et Cleveland Cavaliers-hold, der har været i NBA-finalerne tre år i træk. Holdet fra Ohio vandt mesterskabet i 2016.

»Der er ikke noget bedre sted at være lige nu, hvis du vil spille og være konkurrencedygtig på det højeste niveau,« siger Wade.

Wade gik i sidste uge med til, at hans daværende klub, Chicago Bulls, købte ham ud af deres kontrakt.

Han bliver den anden store stjerne, der slutter sig til Cleveland før den nye sæson.

Tidligere har holdet hentet Isaiah Thomas fra Boston Celtics, der var med i kapløbet om at blive kåret som NBA's MVP i 2017.

Thomas endte som nummer fem i konkurrencen, som Russell Westbrook fra Oklahoma City Thunder vandt. LeBron James, der har vundet æren fire gange tidligere, blev nummer fire.

Wade blev valgt af Miami Heat i den såkaldte draft i 2003. Siden da har han altså vundet tre mesterskaber, og han er 12 gange blevet udvalgt til NBA's All Star-hold.