Wada suspenderer spansk antidopinglaboratorie

Wada har ikke tillid til at Spanien lever op til de internationale aftaler om antidoping.

Et antidopinglaboratorie i Madrid må ikke længere arbejde for Wada. Andre steder i Spanien synes Wadas krav til laboratorier at blive overholdt. Dette foto er fra et møde om antidoping tidligere på året i Schweiz. Reuters/Denis Balibouse Fold sammen
Læs mere

Den verdensomspændende antidopingorganisation Wada har suspenderet laboratoriet i Madrid.

Det skriver nyhedsbureauet AFP efter, at Wada sent mandag aften offentliggjorde sin beslutning. Afgørelsen træder i kraft med det samme og betyder, at Laboratorio de Control de Dopaje i Madrid ikke længere må arbejde for Wada.

Beslutningen kommer i forlængelse af en tidligere melding fra Wada den 19. marts, hvor antidopingorganisationen konstaterede, at Spanien ikke lever op til de internationale aftaler på området.

Siden et parlamentsvalg i december har det spanske parlament været låst i en krise, hvor det er svært at få taget beslutninger. Det er ikke tilfredsstillende for Wada.

Suspenderingen synes imidlertid ikke at være så vidtrækkende som Wadas beslutninger i forhold til Rusland og Kenya, hvis atleters OL-deltagelse er i fare. Wada oplyste nemlig i marts, at man ville finde aftaler, så spanske sportsfolk fortsat kan deltage ved OL i Rio.

Et tilsvarende laboratorie i Barcelona har desuden beholdt sin Wada-akkreditering.

I december 2012 blev laboratoriet i Madrid også suspenderet. Dengang blev beslutningen ophævet efter tre måneder.

/ritzau/